Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

På den irske vestkyst, så langt væk i Europa du kan komme fra Ukraine, står et gråmeleret slot.

Her er en ukrainsk familie flyttet ind i middelalderlige omgivelser.

Sammen med sine to børn og sin mand er ukrainske Maria Nazarchuk rykket ind i det fire etager store slot fra det 15. århundrede.

»Jeg havde aldrig turde drømme om, jeg skulle bo på et slot i fremtiden, men nu bor jeg her med min familie,« fortæller Maria Nazarchuk glad til CNN.

Slottet, som blandt andet indeholder en storsal til fester, ejes af ireren Barry Haughian, som lige stod med et ledigt slot på hænderne.

»Vi besluttede, at vi måtte gøre noget,« siger han. »Vi var meget nervøse og havde ikke rigtig nogen plan, men det var egentlig ret simpelt.« Så han købte en flybillet og fløj til Polen.

Her fandt Barry den ukrainske familie, som var flygtet over grænsen, og fik dem med hjem til Irland.

Og så flyttede de ind i det gamle slot med udsigt til havet.

Allerede samme dag, som de flyttede ind, fik børnene anvist en skole, de kunne starte på.

»De (myndighederne, red.) havde fundet løsninger til familien inden for to timer. Det var ret utroligt,« siger han og fortsætter: »Det gør mig virkelig stolt at vær Irsk.«

Irland, som har knap en million færre indbyggere end Danmark, melder at de allerede har modtaget mere end 27.000 ukrainske flygtninge.

I Danmark forventer vi op mod 100.000 ukrainske flygtninge, og de seneste meldinger er, at knap 21.000 ukrainske flygtninge har søgt om opholdstilladelse.

Andre læser også