Et russisk langdistance bombefly er blevet ødelagt i et ukrainsk droneangreb, lyder det ifølge flere medier.

Ifølge BBC Verify, som er nyhedsmediets verificerende og undersøgende afdeling, skulle der være tale om et Tupolev Tu-22 ved Soltsy-2 luftbasen syd for Sankt Petersborg.

Dog har Ukraine ikke kommenteret angreb, hvorimod russiske myndigheder har udtalt, at en drone blev ramt, men at den nåede at beskadige et fly.

»Omkring kl. 10.00 Moskva-tid i dag udførte Kyiv-regimet et terrorangreb ved hjælp af en UAV mod en militær flyveplads i Novgorod-regionen. UAV'en blev opdaget af flyvepladsens observationspost og blev ramt af håndvåbenild,« skrev det russiske forsvarsministerium på Telegram.

»Som følge af terrorangrebet udbrød der brand på flyvepladsens parkeringsplads, som straks blev slukket af brandslukningshold. Et fly blev beskadiget, men der var ingen tilskadekomne som følge af terrorhandlingen.«

Men ser man på billeder på de sociale medier, så kan man se en meget stor brand, der omkranser et jetfly af modellen Tu-22, skriver BBC. 

Tu-22 af typen M3 er et bombefly, som kan kan flyve cirka dobbelt så hurtigt som lyden. Der blev produceret i alt 268 af modellen frem til 1993.

Ukraine har endnu ikke kommenteret hændelsen.

Det er ikke mere end et par dage siden, at russiske embedsmænd ifølge Reuters meldte ud, at et ukrainsk droneangreb havde beskadiget en bygning i Moskva. 

Forsvarsminister Jakob Ellemann-Jensen blev søndag spurgt af B.T., i forbindelse med den ukrainske præsidents besøg på Flyvestation Skrydstrup, hvorvidt Volodymyr Zelenskyj havde garanteret, at de F-16-fly, som Danmark donerer, ikke vil blive brugt ind i Rusland.

»Som præsident Zelenskyj sagde før, så var det ikke et emne, vi havde været inde på det møde, vi havde, »svarede Jakob Ellemann-Jensen til spørgsmålet.

Men mandag lød der nye toner, da ministeren fik samme spørgsmål.

»De våbendonationer, vi giver, er under de forudsætninger, at det er noget, som bruges til at drive fjenden ud af Ukraines territorium. Og ikke længere end det, »svarede forsvarsministeren.

»Det er betingelserne, hvad enten det er kampvogne, jagerfly eller andet. Det er en besked, som Ukraine naturligvis får.«