Ukraines omstridte forsvarsminister, Oleksii Reznikov, er blevet flyttet til en anden ministerpost, meddeler lederen af præsidentens parti i parlamentet i Kyiv.

Forsvarsministeren, der er belastet af beskyldninger om korruption blandt sine nærmeste medarbejdere, erstattes af Kyrylo Budanov, lederen af militærets efterretningstjeneste.

»Krigen dikterer de politiske udnævnelser,« siger parlamentarikeren Davyd Arakhamia, som gav meddelelsen om den nye forsvarsminister.

»I henhold til forfatningen er beslutningen om, hvorvidt nogen skal være forsvarsminister eller ikke, truffet af en enkelt person – af Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj,« tilføjer han.

»Tidspunktet og omstændighederne kræver forstærkning og omgruppering. Det sker nu, og det vil fortsat ske fremover,« tilføjer han uden at oplyse yderligere detaljer om rokeringen i regeringen.

Reznikov har afvist alle beskyldninger om korruption som forsøg på at svække tilliden til Ukraines forsvarsdepartement i en vanskelig tid.

Korruption har været stærkt udbredt i Ukraine til trods for demokratiske opstande og gennemgribende bestræbelser på reformer.

/ritzau/AFP