Bella Vista Hotel
Bella Vista Hotel Foto: STRINGER

Der hersker fredag aften uklarhed om nationaliteten af de sårede under et angreb på Bella Vista Hotel i Hurghada i Egypten, hvor mindst to bevæbnede mænd åbnede ild. Ifølge Aftonbladet er der tale om to svenskere, mens SVT melder at også, at en østriger er blandt de sårede. Omvendt fortæller nyhedsbureauerne AFP og AP, at en svensker og to østrigere er meldt såret.

Nyhedsbureauet Reuters skriver, at de to mænd, som angreb hotellet, var bevæbnet med kniv, pistol og et selvmordsbælte. DR beretter om to-tre gerningsmænd.

Egyptiske medier siger, at egyptiske politimænd, som bevogtede hotellet, reagerede hurtigt og åbnede ild og dræbte en af mændene, mens en anden skulle være såret.

Rejsebureauet Apollo bekræfter over for Ritzau, at en dansk turist er kommet til skade mens angrebet på et hotellet stod på, men det står endnu ikke klart, om danskeren er blevet såret af de bevæbnede angrebsmænd, eller om vedkommende er kommet til skade på anden vis.

Aftonbladet beretter, at de har været i kontakt med et sygehus i Hurghada, der bekræfter, at de behandler to svenskere - en mand og en kvinde i 30-års alderen - for overfladiske skader i forbindelse med et knivstik. Desuden fortæller SVT, at der også er en Østrigsk kvinde på et hospital i byen. Hun bliver opereret, men hendes tilstand meldes som værende stabil.

Glenn Bisgaard, der er kommunikationschef i Apollo Rejser, bekræfter over for bt.dk, at de har danskere på hotellet, men kan ikke svare på, om der er en dansker blandt de sårede:

»Vi afventer fra ambassaden og fra kolleger på stedet,« fortæller han til BT.

Ifølge den svenske avis Expressen skulle der være 90 danskere, nordmænd og svenskere på hotellet.
Apollo Rejser melder til ritzau, at de har 50 danske gæster på Bella Vista Hotel, mens der er ni norske og 32 svenske gæster.

Det er endnu ikke lykkedes BT at få kontakt til Apollo Rejser, men ifølge DR skulle de være i færd med at undersøge, præcis hvor mange danskere er på stedet.

Ifølge mediet International Business Times har Islamisk Stat været ude og påtage sig ansvaret for angrebet på hotellet i Hurghada.

Opdateres...

Befinder du dig i nærheden af stedet, eller ved du noget, kan du kontakte BT jukr@bt.dk

/ritzau/

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.