Dette foto af en fransk soldat med skibriller og skelet-maske vækker forargelse helt op i toppen af Frankrigs militær. Billedet er taget i mandags i Mali.
Dette foto af en fransk soldat med skibriller og skelet-maske vækker forargelse helt op i toppen af Frankrigs militær. Billedet er taget i mandags i Mali. Foto: ISSOUF SANOGO/AFP
Gør denne franske soldat grin med Frankrigs indsats i Mali ved at efterligne Call of Duty-figuren Ghost?

Det mener lederne helt op i toppen af det franske militær, som er blevet stødte over billedet med den franske soldat med store skibriller og en skellet-maske.

Soldaten blev fotograferet i mandags, da en helikopter landede i byen Niono i Mali.

Fotografen Issouf Sanogo fortæller ifølge Huffington Post, at soldaten forsøgte at beskytte sit ansigt for støv under en helikopter-landing.

Men for mange hjemme i Frankrig minder soldaten med det grinende kranie om Ghost, en karakter fra det voldelige computerspil 'Call of Duty.'

En talsmand for det franske militær siger ifølge tyske RTL, at soldatens opførsel er 'uacceptabel', og han understreger, at det ikke er repræsentativt for Frankrigs indsats i Mali.

De militære myndigheder i Frankrig har derfor indledt en undersøgelse af episoden og forsøger også at finde ud af, hvem soldaten er.

Frankrig har i øjeblikket 2150 soldater i Mali for at forhindre de al-Qaeda-relaterede oprørere i at få fodfæste.

Er det i orden, at en soldat fra det franske militær går rundt med en skelet-maske i Mali?

Deltag i debatten herunder.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.