Is-bilen kan de fleste relatere til som en god ting fra barndommen. Måske var det derfor, det lokale franske politi ikke studsede over, at den nu forhadte terrorist ni timer før det blodige angreb proklamerede, at han skulle levere is.

I hvert fald troede politiet på ham. Og de lod ham parkere på strandpromenaden. Men havde de i stedet valgt at tjekke hans køretøj - aftenens store Bastille-begivenheder taget i betragtning - havde de måske opdaget hans uhyggelige last.

Den tonstunge lastbil var nemlig ikke fyldt med ispinde og flødeis. Der lå våben og granater, nogle af dem attrapper, skriver Daily Mail. Men ni timer senere blev lastbilen altså selve mordvåbnet.

På nuværende tidspunkt har politiet bragt gerningsmandens pårørende og tætte venner ind til afhøring. Han er blevet identificeret som Mohamed Lahouaiej Bouhlel.

Ifølge Daily Mail beskriver naboer ham som en ensom og stille mand. Og han gengældte aldrig en hilsen, mener én af naboerne. Desuden skulle han have boet i en snusket lejlighed, efter han blev separeret fra sin kone. Han var far til tre.

»Bouhlel var ikke religiøs. Han tog aldrig i moske, han bad ikke, han fulgte ikke Ramadanen. Han drak alkohol, han spiste svinekød og han tog stoffer. Han var ikke en muslim, han var en l***. Han slog sin kone, min kusine, han var ikke nogen behagelig fyr,« forklarer Walid Hamou, der er fætter til terroristens eks-kone.

'Han så ud til at have det sjovt'
Den kendte strandpromenade dannede rammen om fejringen af den franske nationaldag torsdag, og derfor var den også lukket for køretøjer siden klokken 15 torsdag eftermiddag. Ingen vidste dog, at den fransk-tunesiske gerningsmand - på trods af vejspærringer - klokken 22.30 torsdag aften ville pløje 84 mennesker ned over en afstand på 1,8 kilometer, før han blev skudt og dræbt af politiet.

Et vidne er ifølge Daily Mail kommet med den rystende kommentar:

»Jeg havde tiden til at se hans ansigt. Han havde skæg og så ud til at have det sjovt.«

Gerningsmanden har eftersigende lejet lastbilen onsdag hos et udlejningssted nær Nice Lufthavn. Bortset fra vold og husspetakler - og brug af våben - er han ikke tidligere blevet kædet sammen med nogen form for terrorisme, før han torsdag erklærede sig massemorder.

Indtil videre er der endnu ingen grupperinger, som har taget ansvaret for angrebet.