En voldsom tynd norsk pige blev fundet død nytårsaften. Nu sigtes hendes mor for omsorgssvigt. Arkivfoto fra et andet sted i Norge.
En voldsom tynd norsk pige blev fundet død nytårsaften. Nu sigtes hendes mor for omsorgssvigt. Arkivfoto fra et andet sted i Norge. Foto: BRIAN RASMUSSEN

En 13-årige norsk pige blev nytårsaften fundet død i sit hjem i Valdres i Norge. Pigen var så alarmerende tynd, at moderen er blevet sigtet for grov omsorgssvigt.

Ambulancepersonalet i den norske region Valdres nord for Oslo gjorde et grusomt fund, da de nytårsaften rykkede ud til en hytte i området. En mor havde ringet efter ambulancen, og da redderne kom frem, fandt de hendes 13-årige datter død.

Det skriver den norske avis vg.no.

Ambulancefolkene anså dødsfaldet som mistænkeligt og tilkaldte politiet. Ifølge VG var det den unge piges vægt, der fik redderne til at reagere. Hun var ifølge VG voldsom tynd.

Pigens 40-årige mor oplyste, at datteren gennem længere tid havde lidt af spiseforstyrrelser, og at hun sidste år havde været indlagt på hospitalet på grund af sygdommen.

fas

Sammen med sin mor var pigen i september flyttet op til familiens hytte i Valdres. Pigen og moderen havde ifølge VG ikke kontakt med pigens far, som boede i udlandet. I forbindelse med flytningen blev hun udskrevet af sin tidligere skole, der fik besked om, at hun skulle overføres til en anden kommune. Men pigen begyndte aldrig i skolen i Valdres. I stedet ansøgte moderen angiveligt om at undervise hende hjemme.

Pigens tilstand og fravær har dog givet anledning til bekymring. For allerede 26. november kontaktede det norske børneværn politiet.  Børneværnet havde gennem længere tid været involveret i pigens situation.

»Der kom en 'bekymrings-melding'. Børneværnet bad politiet om at tjekke, om der var folk på en given adresse,« oplyser politiadvokat Julie Dalsveen.

Politiet kørte op til hytten i en civil bil, men de så ingen og kørte tilbage.

Jemma-Louise

Efter det grusomme fund er pigens mor nu blevet sigtet for 'grov omsorgssvigt med døden til følge' og for at have undladt at hjælpe datteren. Moderen har dog psykisk været så påvirket, at det ifølge politiet endnu ikke har været forsvarligt at afhøre hende. Hun er blevet indlagt på psykiatrisk afdeling.

Ifølge VG mener politiet, at svigtet er foregået over nogen tid. En stor del af efterforskningen vil derfor dreje sog om, hvorvidt moderen har bedt om hjælp fra det offentlige - og om hun er blevet svigtet.

»Vi ønsker at få afklaret om andre offentlige instanser har været involveret. Enten hvad angår den sigtede, den 13-årige som er død eller eventuelt dem begge to. Vi håber, at det kan give os noget, som forklarer baggrunden for, at den 13-årige er død,« siger Dalsveen.

Som en del af efterforskningen undersøger politiets teknikere også hytten, hvor pigen blev fundet død.

Politiet har endnu ikke oplyst den endelige dødsårsag. Det vil først ske, efter at pigen er obduceret, hvilket vil ske mandag.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.