Politiet i Storbritannien er blevet frikendt for drabet på den 29-årige Mark Duggan, der skabte voldsomme optøjer i London i 2011.
Politiet i Storbritannien er blevet frikendt for drabet på den 29-årige Mark Duggan, der skabte voldsomme optøjer i London i 2011. Foto: LEON NEAL

STORBRITANNIEN: Det var lovligt, da det britiske politi for to år siden skød og dræbte den 29-årige Mark Duggan i Tottenham i det nordlige London. Det afgjorde et britisk nævningeting onsdag, skriver BBC.

Mark Duggan blev dræbt af politibetjente 4. august 2011, da betjentene stoppede den taxa, den 29-årige mand kørte i, under en våbenrazzia. Politiet var i gang med en omfattende kampagne rettet mod kriminalitet i flere af Storbritanniens indvandrerkvarterer.

Efter drabet var der flere spekulationer om, hvorvidt Duggan havde trukket en pistol og sigtet mod betjentene, men juryen fastslog onsdag, at han var ubevæbnet, da han døde. De konkluderede dog enstemmigt, at han havde haft en pistol med sig i taxaen, og ni ud af ti jurymedlemmer fastslog, at Duggan havde kastet pistolen ud af vinduet umiddelbart inden, han blev standset af politiet.

Se de dramatiske billeder: Voldsomme uroligheder i London

Drabet på Mark Duggan udløste voldsomme optøjer i London, som siden spredte sig til andre britiske byer. I alt fem personer blev dræbt under urolighederne, og adskillige blev såret. I flere dage blev hundredvis af butikker og bygninger i London smadret og sat i brand, og også biler og busser blev ødelagt.

Efter frifindelsen af politiet sagde Mark Duggans bror Shaun Hall ifølge BBC, at familien »stadig vil kæmpe for retfærdighed«.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.