Borgen, kronprinsesse Mary og ønsket om at blive genfødt som viking i den nordiske velfærdsmodel. Flere udenlandske medier har i løbet af weekenden hyldet de danske "supermodeller"

Sweateren er skiftet ud med korte figursyede jakker. Ikke desto mindre er DRs søndagsdrama endnu engang det, der slår igennem, når Danmark bliver nævnt i stor udenlandske medier. Men også den nordiske velfærdsmodel og København er blevet lovprist i weekenden.

Senest er det den britiske avis The Guardian, der i deres rejsevejledninger søndag hylder Københavns som "the coolest city on the planet right now".

- Hjemsted for tv-dramaet Borgen, verden mest populære restaurant Noma, banebrydende arkitektur og eftertragtet design, lyder journalistens begrundelse for den fornemme titel til Danmarks hovedstad.

Birgitte Nyborg og Kronprinsesse Mary

Også den britiske avis Telegraph.co.uk roser Borgen og ikke mindst Birgitte Nyborgs nydelige look.

- De sidste episoder af Borgen nærmer sig i høj fart, og jeg er begyndt at frygte for mine lørdag aftener uden Birgitte Nyborgs stilede jakker og lange og flotte ærmer, skriver modebloggeren Kate Finnegan på Telegraph.co.uk fredag.

I artiklen fremhæver hun et andet dansk stilikon, der måske kan gøre det ud for Birgitte Nyborg. Nemlig selveste kronprinsesse Mary, som hun spottede ved Malene Birger show under Copenhagen Fashion Week.

- Hun bar en mørkeblå kappe. En kappe, hertuginde af Cambridge - slå den, skrev Kate Finnegan i artiklen.

"Den næste supermodel"

Men det er ikke kun Borgen og stilsikre kvinder, Danmark modtager roser for. Også vores velfærdsmodel opnår "supermodel"-status.

- Hvis du skulle genfødes hvor som helst i verden som en person med middelmådige talenter og indkomst, ville du ønske at blive viking, skriver det britiske tidsskrift The Economist i sin leder fredag, hvor magasinet har fokus på de nordiske lande under betegnelsen »den næste supermodel«.

Ifølge The Economist befinder de nordiske lande - Danmark, Norge, Sverige og Finland, sig således i toppen, hvad angår både økonomisk konkurrenceevne, socialområdet og lykke.

Landene har således både undgået »Sydeuropas økonomiske sklerose og Amerikas ekstreme ulighed«, skriver magasinet, der også beskriver, hvordan teoretikere har betegnet succesfuld modernisering som »at komme til Danmark«.