Tyske myndigheder efterforsker et muligt forsøg på at forgifte russisk journalist i München.

Den 35-årige journalist Elena Kostjutjenko har tidligere skrevet kritiske artikler om Ruslands invasion af Ukraine.

Og nu bekræfter anklagemyndigheden i Berlin, at man efterforsker et forsøg på at slå hende ihjel. Det skriver The Guardian.

Elena Kostjutjenko var i marts sidste år flygtet fra Mariupol, hvor hun havde arbejdet for den regimekritiske avis Novaya Gazeta, til Berlin.

Det skyldtes, at hun havde fået oplysninger fra det ukrainske militær om, at russerne planlagde at snigmyrde hende.

Blev Elena Kostyuchenko forsøgt myrdet i oktober?
Blev Elena Kostyuchenko forsøgt myrdet i oktober? Foto: European Press Prize
Vis mere

Men da hun i oktober skulle fra Berlin til München for at ansøge om ukrainsk visum for at kunne fortsætte sit arbejde med at dække krigen for det russisksprogede medie Meduza, skete der noget mistænkeligt.

For på togturen tilbage mod Berlin begyndte hun at opleve symptomer, som kunne tyde på, at hun var blevet forgiftet: alvorlig hovedpine, svaghed, åndenød og kvalme.

Dertil kom hævelse i ansigtet, fingre og tæer.

»Sveden havde en stærk og mærkværdig lugt, som rådden frugt,« skriver Elena Kostjutjenko i en artikel hos Meduza om oplevelsen.

Undersøgelser hos lægen ti dage efter de første symptomer viste tal for leverenzymer, som var fem gange højere end det normale, samt blod i hendes urin.

Elena Kostjutjenko blev afhørt af tysk politi, men sagen blev i første omgang lukket i maj på grund af manglende beviser.

Men i juli blev den så genåbnet, og en talsmand for anklagemyndigheden i Berlin bekræfter altså nu, at der er en efterforskning i gang.

Elena Kostjutjenko har tidligere vundet en pris for sin dækning af en massakre i 2011 i Zhanaozen, en olieby i Kasakhstan, hvor mindst 14 demonstranter blev dræbt af politiet.

Hun har desuden skrevet bogen 'I love Russia', som står til at blive udgivet på engelsk til oktober.