Mindst én er dræbt og 25 andre er kommet til skade ved en eksplosion i en boligblok i byen Blankenburg i det østlige Tyskland.

Det oplyser chef for regionens brandvæsen Kai-Uwe Lohse til Mitteldeutscher Rundfunk.

Flere af de 25 tilskadekomne er alvorligt kvæstet, oplyser politiet til nyhedsbureauet AFP.

En talsmand for politiet siger til det tyske magasin Focus, at det ikke kan udelukkes, at der er flere end 25 kvæstede ved eksplosionen.

Redningsmandskab er ved at evakuere de personer, der befinder sig i den ramte bygning, skriver politiet i Magdeburg på Twitter.

Politiet har delt et foto, der viser sortsværtede vinduesrammer i en lejlighed på første sal. Glasset i ruderne er blæst ud, røg driver ud fra stedet og muren er ligeledes sværtet til af sod. På græsset foran boligblokken ligger murbrokker.

Kai-Uwe Lohse fra brandvæsnet oplyser til Mitteldeutscher Rundfunk, at omkring 160 redningsfolk er indsat. Redningshelikoptere fragter de værst sårede fra ulykkesstedet til hospitalet, tilføjer han.

Det endnu uklart, hvad der har forårsaget eksplosionen, der skete klokken 08.55 fredag morgen.

Politiets talsmand kan heller ikke umiddelbart sige noget om, hvor alvorligt kvæstede de mindst 25 ofre er.

Blankenburg ligger i den tyske delstat Sachsen-Anhalt. Byen har omkring 20.000 indbyggere.

Den ramte bygning ligger i udkanten af Blankenburg - ikke langt fra en skole og en børnehave. Omkring 100 børn er nu bragt til andre institutioner, oplyser børnehaven til Focus.

Der er ikke umiddelbart nogen oplysninger om, hvorvidt skoleeleverne også er evakueret.

/ritzau/