Det er voldsomme billeder, der kommer fra Istanbul, hvor flere meldes dræbt i en eksplosion i et kendt turistområde.
Det er voldsomme billeder, der kommer fra Istanbul, hvor flere meldes dræbt i en eksplosion i et kendt turistområde.

Mindst ti personer er døde efter en eksplosion på en central plads i et turistområde i Istanbul. Der meldes også om adskillige sårede.

Ifølge nyhedsbureauet AFP skal der mere præcist være tale om ti personer, der har mistet livet, mens op mod 15 personer er sårede i eksplosionen, der fandt sted ved Theodosius-obelisken på Sultanahmed-pladsen. Det har en lokal guvernør bekræftet.

Tyrkiets vicepremierminister Numan Kurtulmuş fortæller på en pressekonference, at to af de 15 sårede er i kritisk tilstand. Han oplyser videre, at størstedelen af ofrene er udenlandske turister. Det skriver Hurriyetdailynews.

Den tyrkiske præsident Erdogan bekræfter på stats-tv, at man mener, der er tale om en selvmordsbomber med syriske rødder, som stod for bomben i Istanbul.

Den tyrkiske vicepremierminister fortæller til AP, at selvmordsbomberen i Istanbul er en 28-årig syrer. Samtidig bekræftes det, at det hovedsageligt er udlændinge, som er ofre for eksplosionen.

Ifølge den britiske avis The Guardian, udtaler to tyrkiske talsmænd, at det med 'stor sandsynlighed' er Islamisk Stat, der står bag selvmordsbomben.

TIP BT: Er du til stede i Istanbul og har du oplevet eksplosionen, så vil BT gerne høre fra dig. Skriv til os på 1929@bt.dk

'Betydelig risiko for terrorangreb i Tyrkiet'
Ifølge nyhedsbureauet AP har det tyske udenrigsministerium advaret deres statsborgere, som befinder sig i Istanbul om at undgå store forsamlinger ved turistattraktioner. Det forlyder også, at tyskerne forventer voldelige sammenstød og terrorangreb i Tyrkiet. Derfor skal man udvise ekstra forsigtighed. Det fremgår af ministeriets rejsevejledning, som du kan se ved at klikke her.

Hos det danske udenrigsministerium lyder rejsevejledningen således:

»Der er en betydelig risiko for terrorangreb i Tyrkiet.

TURKEY-BLAST/

Den 12. januar 2016 fandt en eksplosion sted på Sultanahmet-pladsen i Istanbul. Danskere bør indtil videre undgå offentlige pladser og andre steder, hvor mange mennesker er samlet. Danskere bør altid følge de lokale myndigheders anvisninger.«

Området, hvor eksplosionen fandt sted, er ved et populært turistområde ved den Blå Moske, som kan ses her i baggrunden, i Istanbul.

Flere tyskere blandt ofrene
Der løber hele tiden meldinger ind om nationaliteterne på de omkomne og sårede.

Nyhedsbureauet AP har senest citeret et tyrkisk nyhedsbureau for, at der skulle være tale om mindst seks tyskere, en nordmand og en peruvianer.

CNN har skrevet, at der både skulle være tyske og norske turister blandt ofrene. Ifølge AP har en talsmand for det norske udenrigsministerium udtalt, at de arbejder på at få bekræftet rapporterne.

Den tyrkiske avis Radikal skriver, ifølge nyhedsbureauet Tass, at ni af de mindst ti omkomne skal være tyske statsborgere.

Eksplosionen skete ved Sultanahmet-pladsen, der ligger tæt ved flere af Istanbuls største turistattraktioner som den Blå Moske og Hagia Sophia.

Flere medier skriver, at lokalt politi har afspærret området, hvor eksplosionen har fundet sted. Det skyldes, at man, ifølge nyhedsbureauet AP, frygter endnu en eksplosion.

Politiet har afspærret området omkring pladsen

Vidner beretter om et højt brag, mens optagelser fra tv-stationer CNN Turk viser, at politiet og ambulancer er til stede på pladsen, skriver Ritzau.

En dansker, som er i Istanbul, fortæller til BT:

»Jeg er i Istanbul, på et hotel, hvor jeg hørte et kæmpe brag. Hotellets personale siger, at det bedst os turister bliver indendørs lige pt., da de frygter endnu en eksplosion. Jeg er en af dem som faktisk her for en time siden var på vej mod den Blå Moske.«

Istanbul er en af verdens mest besøgte turistbyer. Og specielt området omkring den Blå Moske og Hagia Sophia er velbesøgt af turister.

Stedet, hvor eksplosionen skal have fundet sted, ligger mellem netop de to turistattraktioner.

Du kan se flere billeder fra stedet, som folk er begyndt at tweete.

Du kan følge med i Ritzaus liveopdateringer om eksplosionen i Istanbul herunder:

 

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.