Spahn: Coronavirus-situationen er mere dramatisk, end den har været på noget andet tidspunkt under pandemien.

Den tyske sundhedsminister, Jens Spahn, siger, at den igangværende coronabølge i Tyskland vil sprede sig over hele landet.

- Det er endnu ikke lykkedes os at nå ud til alle med vores advarsler, siger den tyske minister på et pressemøde.

Hans udtalelse kommer dagen efter, at Tyskland passerede 100.000 coronarelaterede dødsfald.

- Den nuværende situation er dramatisk. Mere dramatisk end den har været på noget andet tidspunkt under pandemien, siger Spahn. Samtidig varsler han nye restriktioner.

Den tyske sundhedsminister holdt pressemøde, samtidig med at EU-Kommissionen var ved at tage skridt til at få nedlagt forbud mod flyrejser til EU fra det sydlige Afrika. Det sker efter opdagelsen af en ny coronavariant.

- Vi nedlægger forbud mod flytrafik fra det sydlige Afrika fra sent fredag. Kun fly med tyske statsborgere vil have tilladelse til at flyve til Tyskland, siger Jens Spahn videre.

- Den nye variant gør os bekymrede. Derfor handler vi proaktivt og tidligt, tilføjer han.

Flere tyske økonomer og bankchefer siger fredag, at en hård nedlukning kan gøre alvorlig økonomisk skade på Tysklands økonomi.

Nye tal viste torsdag, at i alt 100.119 coronasmittede har mistet livet i Tyskland. Landet har registreret i alt cirka 5,57 millioner smittetilfælde.

Det tyske luftvåben vil blive inddraget i overførsler af coronapatienter fra overbelastede hospitaler i det sydlige og østlige Tyskland til næsten tomme intensivafdelinger i det nordlige og vestlige Tyskland. Det rapporterer nyhedsbureauet AP.

Smittetallene i forbundsrepublikken klingede af i løbet af foråret og sommeren. Smittekurven har imidlertid for alvor været opadgående siden starten af oktober.

/ritzau/Reuters