Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Tv-vært Trish Regan giver vores ’socialistiske’ kongerige tørt på.

Den amerikanske tv-værtinde fra Fox Business Trish Regan sagde måske ikke direkte, at hun hader Danmark. Men det var et kulsort skræmmebillede, tv-stjernen i sidste uge malede i sit daglige program ’The Intelligence Report’.

I forbindelse med den demokratiske præsidentkandidat Bernie Sanders’ valgkampagne er vores lille kongerige nemlig blevet et brandvarmt samtaleemne i USA. Sanders er dybt inspireret af det offentlige danske sundhedsvæsen og uddannelsessystem, hvor næsten alt betales med skattekroner.

Det politiske budskab har givet genlyd blandt millioner af unge amerikanske vælgere.

Men den amerikanske højrefløj er bestemt ikke vilde med Bernie Sanders’ ’danske tilbøjeligheder’. Og den forhenværende ’Miss New Hampshire’ og uddannede økonom Trish Regan hører til en pænt stykke udenfor denne politiske forbindelse.

Og derfor indledte hun i onsdags sit daglige ’det-mener-jeg-segment’ med denne tirade:

»Så Bernie Sanders mener, at vi skal være mere som Danmark. Han vil have, at vi skal være socialister. Men Danmark har ikke længere råd til sine egne gratis-tilbud.«

Og med øjnene rettet direkte ind i kameraet fortsatte den 43-årige tv-stjerne, der hver dag ses af millioner af amerikanere:

»Høj skat kan nemlig kun udrette så meget. Og høje skatter har de masser af i Danmark. Vidste du f.eks., at den danske regering lægger 180 procent skat på alle biler. Dét betyder, at man betaler mere for skatten end for selve bilen.«

Foto: Anders Svendsen
Vis mere

Det holder heller ikke i Danmark

I diverse tv-debatter har selv præsidentkandidat Hillary Clinton, der også er stor tilhænger af det danske system, sat spørgsmålstegn ved sin konkurrent Bernie Sanders’ planer om at kopiere det danske system.

»Det vil aldrig kunne lade sig gøre i praksis,« siger Hillary Clinton om Sanders’ planer.

Og Trish Regan kunne ikke være mere enig:

»Ifølge avisen The New York Times er alt for mange danskere slet ikke i arbejdsstyrken, unge pensionister og bistandsmodtagere er alle afhængige af regeringens hjælp. Og heri ligger problemet. Selvom bistandhjælp er velment, ødelægger systemet alle initiativer, og det skaber en kultur af afhængighed. Flertallet er afhængige af samfundets gaver, mens de få hårdtarbejdende medlemmer af samfundet betaler for resten.«

Herefter holdt Trish Regan en lille kunstpause, før hun fyrede sin sidste replik af:

»Er det virkelig den slags land, du ønsker at leve i. Nej, det tænkte jeg nok.«

Langt mere end en tv-bimbo

Men før du nu afskriver Trish Regan som en tomhjernet tv-dukke med stort hår og for meget makeup, så tjek lige hendes baggrund.

I 1993 finansierede den i dag gifte mor til tre børn en del af sin universitetsuddannelse ved at vinde to skønhedskonkurrencer. Hun er uddannet i økonomi og amerikansk historie. Trish Regan har vundet en Emmy-pris (tv’s svar på Oscar) for ’dybdeborende journalistik’. Før hun fik fast job på Fox Business arbejdede Regan for ABC, NBC og MSNBC, hvor hun bl.a. rapporterede fra G-8-konferencen i Tyskland og børsen i Wall Street. For nylig var Trish Regan ordstyrer ved en af de republikanske præsidentkandidat-debatter. Og så er hun desuden uddannet operasanger.

Du kan se hele Trish’ tirade mod Danmark her: