I nat startede USAs kommende præsident Donald Trump sin såkaldte 'Thank You Tour 2016' - for at sige tak til de godt 62 millioner amerikanske vælgere, der stemte på ham ved valget 8. november.

Første stop fandt sted i US Bank Arena i industribyen Cincinnati, Ohio.

Her blev den 70-årige ejendomsmilliardær tiljublet af godt 20.000 vilde fans. Og det var et spektakel, der fik adskillige amerikanske eksperter til at tabe både næse og mund.

»Det var som at se Vladimir Putin eller Silvio Berlusconi. Det drejede sig ene og alene om personen Trump. Den slags har vi normalt ikke haft i amerikansk politik. Men det har vi altså nu.«

Sådan sagde ´MSNBC's Chris Hayes, der er éf an USAs mest populære politiske tv-værter.

Og Donald Trump lagde da heller ikke fingre imellem.

Selvom Trump siden valgsejren over Hillary Clinton har sagt det modsatte, lovede han den næsten 100 procent hvide forsamling, at han ville bygge en massiv mur imellem USA og Mexico. Donald Trump lovede også, at han ville fjerne Barack Obamas sygesikring, den såkaldte Obamacare (Det valgløfte havde Trump ellers også trukket i land). Og til stor jubel for hele salen gjorde Trump tykt nar af en kendt kvindelige tv-vært, der angiveligt græd, da han vandt.

Da forsamlingen råbte 'Smid hende i fængsel' i forbindelse med Hillary Clinton, forholdt Donald Trump sig dog tavs. Dét valgløfte har han nemlig også trukket tilbage. Men til gengæld lovede den republikanske sejrsherre, at han ville redde samtlige job inden for både oliegrus- og kulindustrien - en kombination, som alle eksperter siger er umuligt - det ene udelukker det andet.

Men Trump-fansene var tydeligvis ligeglade. Og de jublede også, da Donald Trump fortalte om sin første kontakte med diverse verdensledere.

»De fortalte mig alle, hvor fantastisk, det var. De sad der i deres storslåede lokaler over hele verden og så til i benovelse. Og én fortalte mig ligefrem, at han aldrig havde været mere stolt af USA. De har så stor repekt for os igen,« jublede Trump.

Dét imponerende scenarie ville de pågældende 'præsidenter', 'statsminister' og 'premierministre' måske have svært ved at genkende fra virkeligheden.

Men Trump-tilhængerne i Ohio slugte det råt. Og mange eksperter så nattens vælgermøde som en slags start på valgkampen i 2020.

I mellemtiden er Hillary Clintons egentlige stemmeforspring steget til 2,5 million. Og blandt hele den amerikanske befolkning må Donald Trump nøjes med en opbakning på sølle 42 procent.

Lige efter sin første valgsejr i 2008 var Barack Obamas opbakning 58 procent.