Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Johannes Langkilde, vært på TV2 Nyhederne, er rejst ud af det atomkrise- og tsunamiramte Japan, efter han blev bedt om at rapportere fra ulykkezonen tæt ved Fukushima 1-værket nord for Tokyo.

Den populære nyhedsvært var ellers sammen med Svenning Dalgaard lørdag rejst med et stort TV2-setup fra Danmark mod Japan.

Men på vej derned fortrød 33-årige Langkilde, da det kom frem, at flere eksplosioner havde gjort situationen ved Fukushima 1-værket ustabil.

Derefter blev tv-værten forsinket i den sydkoreanske hovedstad Seoul, hvor han skulle skifte fly. Det skete, fordi TV2 i Danmark på opfordring af Johannes Langkilde indhentede en sikkerhedsvurdering fra Institut for Strålebeskyttelse, mens resten af TV2-operationen rejste videre mod Tokyo.

Se billederne: Sådan ser der ud i Japan i dag

Se de vilde 'før og nu'-billeder: Så store er ødelæggelserne

Johannes Langkilde nåede dog selv frem til den japanske hovedstad sidst på weekenden og arbejdede efterfølgende herfra.

- Jeg var i Tokyo nogle dage og arbejdede derfra. Men da der ikke var mere at komme efter i Tokyo, stod valget i, om jeg skulle rejse nordpå til den ramte zone for at rapportere deroppefra eller tage hjem, siger Johannes Langkilde, som på daværende tidspunkt valgte at rejse ud af Japan og væk fra bl.a. den strålefare, der lige nu hænger over særligt regionen ved Fukushima 1-værket, men som også har påvirket Tokyo i mindre grad.

- Da overvejede jeg min egen situation. Og så valgte jeg at rejse hjem til Danmark. Min personlige grænse var nået, og det er der selvfølgelig forståelse for hos ledelsen. Det er en personlig beslutning i sådanne sager, og det er op til den enkelte, siger Johannes Langkilde, der i efteråret blev far til sit andet barn, som han har med hustruen Sisse Langkilde.

Jordskælv i Japan top


JAPAN-QUAKE


TV2's Svenning Dalgaard har efterfølgende valgt at blive i det katastroferamte Japan efter Johannes Langkildes beslutning om at rejse hjem. Og TV2 NEWS-værten Divya Das er ligeledes rejst til Japan som forstærkning efter nyhedsværtens exit.

Hos TV2 afviser ledelsen, at Langkildes beslutning har vakt irritation.

- Det er altid den enkelte medarbejders beslutning, hvor langt de vil gå, når de arbejder i risikofyldte områder som Japan, siger nyhedschef Jacob Nybroe.

- Vi har fuld forståelse for Johannes Langkildes beslutning. Jeg kan 100 pct. godt forstå ham, lyder beskeden fra Johannes Langkildes chef.

Andre læser også