I mere end en uge har en kinesisk formodet dobbeltmorder været på flugt fra politiet, mens millioner har fulgt med – og flere har heppet på ham.

Nu har sagen nået sin foreløbige kulmination, da den eftersøgte mand er blevet fundet. Men han er ikke længere i live.

Siden forrige uge har politiet i den sydlige provins Fujian ledt efter 55-årige Ou Jinzhong, som man mistænker for at have dræbt to naboer og for at såre tre andre. Det skriver CNN.

Mandag eftermiddag blev han ifølge politiet fundet i en grotte nær byen Putian, hvor man forsøgte at anholde ham.

Men Ou Jinzhong kæmpede tilsyneladende imod.

Undervejs valgte han ifølge politiet at forsøge at tage livet af sig selv. Han blev efterfølgende indlagt, men skaderne var for store. Hans liv stod ikke til at redde.

Mere end hundrede betjente har ledt efter ham i området, som Ou Jinzhong angiveligt skal have flygtet til, efter han – ifølge politiets mistanke – angreb og dræbte to af sine naboer i byen Putian.

Flere millioner af landets beboere har fulgt med i eftersøgningen – men mange af dem har tidligere udtrykt et håb om, at han aldrig ville blive fanget.

I modsætning til de fleste andre menneskejagter på formodede drabsmand har flere nemlig næret stor sympati og støtte for Ou Jinzhong.

Årsagen til det er, at der undervejs i sagen er dukket oplysninger op om, at den eftersøgte mand skal have ligget i en årelang strid med sin noget mere velhavende nabo, og for mange i Kina er sagen blevet et udtryk for de fattiges kamp mod de rige.

Mange har på det sociale medie Weibo forklaret, at de mener, at Ou Jinzhong blev presset til det yderste og til desperation på grund af nabofejden.

Hele striden mellem de to naboer skal være begyndt tilbage i 2017, hvor Ou Jinzhong fik tilladelse fra myndighederne til at rive sit gamle hus ned og opføre et nyt. Men ifølge opdateringer på den mistænke mands egne sociale medier stillede naboen sig i vejen, så projektet blev umuligt at gennemføre.

I stedet endte Ou Jinzhong, der boede sammen med sin aldrende mor, med at måtte opføre et mindre skur på grunden, så de havde et sted at bo.

Flere gange gennem årene forsøgte Ou angiveligt at række ud til både politiet, lokale embedsmænd, regeringen og medierne i håb om, at nogen ville hjælpe ham. Men Ou hørte angiveligt aldrig noget. Og problemet forblev uløst.

Efter det er kommet frem, at Ou Jinzhong er blevet fundet, og at han er afgået ved døden, har flere givet udtryk for deres forargelse over sagen på Weibo:

»Han har ikke nydt lovens beskyttelse i hele sit liv,« skriver en bruger ifølge CNN, mens en anden konstaterer:

»Dette er den mest triste nyhed, jeg nogensinde har læst.«

Sagen bliver fortsat efterforsket af politiet.