Tusindvis af australiere har lørdag været på barrikaderne for at demonstrere mod et truende indhug i haj-bestanden.

AUSTRALIEN: Seks haj-angreb på mennesker med døden til følge over de seneste to år har fået myndighederne i Australien til at sætte hårdt ind mod hajerne. Også for hårdt, mener flere tusinde australiere.

Lørdag har de flere steder i Australien, blandt andet på Manly Beach i Sydney, markeret deres utilfredshed med, at myndighederne i staten Western Australia er begyndt at sætte haj-fælder op for at beskytte badegæster og surfere. Det oplyser nyhedsbureauet AFP.

Myndighederne i den vestaustralske stat har besluttet, at hajer, som måler mere end tre meter – og dermed er til fare for mennesker – må slås ihjel, og er derfor begyndt at sætte fælder op med lokkemad.

Beslutningen betyder, at blandt andet tigerhajen, tyrehajen og hvidhajen kan dræbes.

En af demonstranterne, Anthony Joyce, som i oktober sidste år selv blev angrebet af en haj ved Sydney, har tidligere været for en udrensning, men han har skiftet mening.

»Antallet af hajer, som de slår ihjel, vil ikke gøre nogen forskel i det store hele,« siger han ifølge AFP.

Indtil videre er én haj blevet dræbt i en af fælderne, mens myndighederne har sluppet to andre fri, fordi de var mindre end tre meter.

Cirka 2.000 er mødt op på Manly Beach, mens det forventedes, at cirka 6.000 haj-elskere ville troppe op på Cottesloe Beach i Perth.