Egentlig skulle de ferieglade passagerer på det fyldte fly 'bare' et smut stik sydøst – fra Manchester til Lanzarote.

Men sådan skulle det ikke helt gå.

For ifølge Manchester Evening News endte det med ikke bare en, men hele to omdirigeringer. Og en omvej på mere end 5.000 kilometer.

»At flyve tre timer tilbage på en tur, der skulle vare fire timer, er latterligt,« som en passager ombord på LS981 siger til mediet.

Her er, hvad der skete.

Det var i lørdags, at flyet fra selskabet Jet2 forlod Manchester med kurs mod Lanzarote.

Men som det kan ses på ruteoptegnelsen fra Flightradar, slår flyet et par krøller på sig selv nord for den spanske ferieø.

I stedet fortsatte flyet efterfølgende forbi Lanzarote og satte kursen mod vest og landede kort efter på Tenerife. En ekstra tur på en halv times tid.

Her skulle passagerne være blevet informeret om, at skulle flyve tilbage til det spanske fastland, nærmere bestemt Alicante små 2.500 kilometer mod nordøst.

Ingen måtte forlade flyet imens.

»Kabinepersonalet græd. De kunne ikke gøre noget og skulle bare rydde op i rodet. De fortalte, at kaptajnen 'råbte og var rasende',« fortæller passageren, der ikke ønsker sit navn frem.

Først ved kl. 7.30-tiden søndag morgen kunne de mange rejsende låse ind på deres værelser på et hotel i Benidorm nord for Alicante.

Kun for at få at vide, at de skulle være ude igen cirka fem timer senere.

Først søndag aften kunne de hårdt prøvede turister så endelige komme ombord på et fly med kurs mod den rette destination, Lanzarote.

Jet2 har siden fortalt, at vejrproblemer var årsag til den lange omvej.

»Vi vil gerne give en dybfølt undskyldning til alle kunder, der har været berørt af den uforudsete forsinkelse, som vi ikke havde kontrol over,« lyder det i en udtalelse fra flyselskabet:

»Selvom vi har forståelse for de gener, det har medført, går vi aldrig på kompromis med passagerernes komfort, sikkerhed og velbefindende.«