Han nævnte den ikke med ét eneste ord. Fyringen.

De seneste dage har tv-værten Tucker Carlsons afgang fra Fox News været talk of the town i USA.

Onsdag tog den kontroversielle journalist så for første gang selv bladet fra munden i et opslag på Twitter.

Men han undlod at tale om lige præcis det, som alle taler om lige nu:

Årsagen til hans deroute.

Fox News har heller ikke givet nogen forklaring på fyringen, men den kom kun få dage efter, at tv-stationen i sidste uge indgik et milliardforlig med stemmemaskinefirmaet Dominion i en injuriesag.

Fox News og Tucker Carlson har flere gange i dækningen af valget i 2020 gentaget Trumps udokumenterede påstande om, at der var fusket med valgresultatet.

Derfor lagde Dominion sag an mod Fox for at have fremført falske påstande om, at virksomhedens maskiner var blevet brugt til at ændre valgresultatet.

Den nu tidligere Fox-vært, Tucker Carlson, siger for første gang ord siden fyringen fra tv-kanalen. (Arkivfoto)
Den nu tidligere Fox-vært, Tucker Carlson, siger for første gang ord siden fyringen fra tv-kanalen. (Arkivfoto) Foto: CHIP SOMODEVILLA
Vis mere

I sidste uge indgik parterne et forlig i sagen på 787,5 millioner dollar svarende til knap 5,4 milliarder kroner.

Fyringen af Carlson kom få dage efter.

Officielt forlød det, at tv-stationen og værten var blevet enige om at »gå hver til sit«.

Andre forbinder hans afgang med den retssag, som tidligere producer på Fox News, Abby Grossberg, har anlagt mod stationen. Hun beskylder blandt andre Carlson for at fremme et fjendtligt og diskriminerende arbejdsmiljø med sexisme og mobning.

Men hvis nogen troede, at Carlson ville løfte sløret for, hvorfor han med et slag gik fra højprofileret tv-vært til arbejdsløs, så blev de slemt skuffede.

Fyringen blev nemlig ikke nævnt med et eneste ord.

Alligevel kom den nu forhenværende vært med udtalelser, der dårligt kan tolkes som andet end et spark til det politiske establishment i almindelighed og hans tidligere arbejdsgiver i særdeleshed.

Det bemærker flere medier. Blandt dem CNN, BBC og Daily Mail.

I den to minutter lange videotale på Twitter fremsatte han flere kryptiske bemærkninger, som handlede om at blive truet til tavshed.

Carlson talte blandt andet om, at USA er »ved at ligne en etpartistat, hvor magthaverne lukker munden på kritiske røster, og bliver »hysteriske og aggressive, fordi »de er bange«.

»På samme tid skrumper antallet af løgnere, der har forsøgt at lukke munden på dem, og de bliver svagere.«

Carlson fortalte også, at han de seneste dage har haft lejlighed til at betragte nyhedsformidlingen og debatten på afstand og er blevet klar over, hvor meningsløs den er.

Indslaget, som næsten til forveksling lignede en tv-vært, der sad i et studie og talte til seerne, sluttede med følgende retoriske spørgsmål:

»Hvor kan du stadig finde amerikanere, som taler sandhed? Der er ikke mange steder tilbage, men der er nogle.«