Natten til onsdag gav Præsident Donald Trump sin første tale til den samlede amerikanske kongres - det vil sige både storklappende republikanere og mindre begejstrede medlemmer af det demokratiske parti.

Mindst to gange blev præsidenten fra den demokratiske del af salen mødt af noget, der lød som hånlatter og én gang var reaktionen afdæmpede buh-råd.

De første grin kom, da Trump i sin tale refererede til sine valgløfter om at 'dræne sumpen' i Washington. Et løfte, der kan være svært at tage alvorligt, set i lyset af præsidentens nyudnævnte, stenrige og ofte Wall Street-baserede administration.

Den næste latter opstod, da Donald Trump, der selv kom til magten ved at tilsvine alle omkring sig, opfordrede de tilstedeværende til at lægge den slags 'trivielle kampe bag sig' .

Igennem hele talen var det primært den republikanske side af salen, der rejste sig og klappede, mens demokraterne sad med korslagte arme. Men trods den polariserede situation i amerikansk politik var stemning under talen forbavsende afslappet.

En enkelt gang blev Trump dog mødt af deciderede buh-råb fra den demokratiske side.

Den fjentlige stemning opstod, da præsidenten argumenterede for sin nyoprettede komite, 'VOICE', der specielt skal beskæftige sig med kriminelle og voldelige immigranter. Det lød til forveksling som et argument for fremtidig immigrationsfjentlig politik. Og det brød demokraterne sig tydeligvis ikke om.

Efter den lidt over én time lange tale var flere iagttagere især skuffede over to ting.

For det første undgik Trump - som han ellers selv havde varslet - at åbne mulighed for en mere venligsindet immigrationspolitik, hvor illegale immigranter, der allerede befinder sig i USA vil få mulighed for at opnå lovlig statur uden først af forlade USA. Og for det andet promoverede talen tydeligvis en fremtidig amerikansk isolationspolitik.

Således har Donald Trumps forgængere som Ronald Reagan, Bill Clinton, George W. Bush og Barack Obama alle benyttet den tilsvarende lejlighed til at tale varmt om internationalt samarbejde, hvor USA vil fungere som et godt eksempel for resten af verden. Men den slags beskæftigede Trump sig ikke med. Tværtimod understregede USAs 45. præsident, at det ikke var hans job at lede hele verden, men kun USA.

I talen varslede præsidenten også en ny indvandringsreform, hvor der vil blive sorteret mere i, hvem der får lov at komme ind i USA.

»Vi skal droppe at tage imod mindre faglærte immigranter. I stedet skal vi lave et system, hvor man kan få adgang via ens meritter,« sagde præsidenten fra talerstolen i Kongressen.

Ifølge Trump vil en sådan reform være godt nyt for den amerikanske arbejderfamilie. Og præsidenten talte også om sin velkendte mærkesag - at bygge en lang mur på grænsen mellem USA og Mexico.

»Vi har forsvaret grænser i udlandet, mens stoffer og kriminelle indvandrere er fosset ind over vores egen grænse. Sådan vil det ikke være fremover,« sagde præsidenten, der dog ikke som tidligere sagde, at Mexico skal betale for muren.

Donald Trump kom også ind på andre af sine velkendte mærkesager.

Blandt andet varslede han store skattelettelser for især amerikanske firmaer, opløsning af sundhedsreformen Obamacare og nedkæmpelse af den militante ekstremistgruppe Islamisk Stat.

Vanen tro kom Præsident Donald Trump dog ikke med nogle detaljer om, hvordan dette skulle udrettes og hvordan han ville betale for realiseringen.