Den amerikanske præsident Donald Trump er kendt for at give sine politiske modstandere øgenavne som 'Crooked Hillary' og 'Crazy Bernie', og mandag i Det Hvide Hus lod Trump ikke chancen forpasse for at lange ud efter demokraten og senatoren Elizabeth Warren.

Under en ceremoni i Det Hvide Hus, der skulle hylde navajo-indianerne for deres indsats under Anden Verdenskrig, brugte Trump således lejligheden til også at smide en stikpille ind til Warren, der af mange betragtes som en mulig udfordrer til præsidenten i 2020.

»I kom hertil længe før nogen af os. Selvom vi har en repræsentant i Kongressen, som siges at være kommet hertil for længe siden: Hun kaldes Pocahontas,« lød det fra Donald Trump under pressemødet ifølge Dagbladet.

Det er langtfra første gang, at Donald Trump har brugt betegnelsen 'Pocahontas' om den 68-årige demokratiske senator Warren. Ifølge mediet Vox bruger Trump 'Pocahontas' om Elizabeth Warren, fordi hun tidligere har hævdet at have rødder blandt Cherokee-indianerne. Denne påstand er dog aldrig blevet klart bevist.

Trump insisterer dog på at bruge navnet, og han har tidligere på Twitter beskyldt Warren for at være racistisk og lade som om, hun har indianerrødder, for at få en karriere.

Men Elizabeth Warren selv giver ikke meget for Trumps øgenavn, og mandag skød hun tilbage mod præsidenten.

»Det her var et arrangement, som skulle hædre krigshelte. Hædre folk, som ofrede alt for Amerika og vores allierede. Og at Donald Trump bare måtte komme med en racistisk fornæmelse, det er virkelig modbydeligt,« siger Elizabeth Warren til Bloomberg.

Over for avisen The Guardian fastslår pressetalsmanden for Det Hvide Hus, Sarah Sanders, at Donald Trump har stor respekt for de mennesker, som han af samme grund havde inviteret til præsidentboligen.