Præsident Donald Trump brød med traditionen, da han for første gang gik om bord på Air Force One. Han undlod nemlig at vinke til det ventende pressekorps.

Da USA's nye præsident torsdag fløj med det ikoniske Air Force One for første gang, var det en begivenhed, der blev fulgt af blandt andre tv-stationerne CNN og ABC.

Ud over det store sikkerhedsapparat, der til enhver tid omgiver præsidenten, var presseopbuddet på flyvestationen Joint Base Andrews nær Washington også massivt

»Dette er et stort øjeblik. Præsident Donald Trump går om bord på Air Force One for første gang for at tage sin første tur på sit nye fly,« lød det fra CNN's kommentator, som fulgte med på tv-billederne, mens præsidenten gik de sidste skridt op ad trappen til flyet.

Men Trump så sig ikke tilbage. I modsætning til sine forgængere vendte præsident Trump sig ikke om for at vinke til pressen - og dermed folket - men gik i stedet direkte ind i flyet.

»Han stoppede ikke for at vinke!« lød det overrasket fra medkommentatoren.

Det faldt flere amerikanere for brystet, og bagefter glødede det sociale medie Twitter med vrede kommentarer.

Det skriver netavisen Daily Caller.

De opfattede Trumps handling som mangel på respekt for pressen, og flere af brugerne på Twitter bemærkede, at Trump udlod at gøre noget, som præsidenter før ham havde gjort i årtier.

Ifølge en bruger skulle det være første gang siden John F. Kennedy, at en præsident er gået om bord på Air Force One uden at vinke til folket først.

Inde i flyet fik pressen dog lov til at tage billeder af præsidenten, da han havde indtaget sit flyvende kontor på Air Force One. Her udtalte præsidenten, at Air Force One er meget smukt og fremviste stolt den særlige pilotjakke, han havde fået foræret. Da han blev bedt om at sammenligne præsidentflyet med sit privatfly, svarede han:

»Det er også et godt fly, men dette er et meget særligt fly af en masse grunde.«

Foto: NICHOLAS KAMM
Vis mere

Måske gjorde jomfruturen i det imponerende fly præsidenten i bedre humør. Måske blev Trump mildere stemt over for pressen på flyveturen. I hvert fald gav han både 'thumbs up' og vinkede, da flyet landede i Philadelphia 20 minutter senere.

Da præsidenten derimod ankom til Philadelphia vinkede han til de ventende journalister på vej ud af flyet. 
Da præsidenten derimod ankom til Philadelphia vinkede han til de ventende journalister på vej ud af flyet.  Foto: JONATHAN ERNST
Vis mere