Donald Trump har fra sin golf-ejendom i Bedminster, New Jersey, kommenteret nyheden om, at Nordkorea angiveligt har produceret mindre atomsprænghoveder.
Donald Trump har fra sin golf-ejendom i Bedminster, New Jersey, kommenteret nyheden om, at Nordkorea angiveligt har produceret mindre atomsprænghoveder. Foto: JONATHAN ERNST

Den amerikanske præsident, Donald Trump, har tirsdag aften dansk tid truet Nordkorea.

Hvis diktaturstaten fortsætter sine trusler mod USA, vil landet blive mødt med 'bål og brand af en styrke, som verden aldrig før har set,' siger han under en pressebriefing i Bedminster, New Jersey, hvor Trump er på ferie.

»Nordkorea gør klogt i ikke at komme med flere trusler mod USA. De vil blive mødt med bål og brand af en styrke, som verden aldrig før har set,« lød det fra præsidenten.

Mange danskere forstår ikke prins Henriks pension Nivågaard

Meldingen fra Donald Trump kommer efter, at en ny hemmeligstemplet rapport ifølge Washington Post viser, at Nordkorea har fremstillet et mindre atomsprænghoved, der kan være i de langtrækkende missiler, som Pyongyang-styret er i stand til at affyre. Det er dog ikke ensbetydende med, at landet faktisk råder over et sådant interkontinentalt atom-missil.

Men det indebærer ifølge BBC, at Nordkorea hurtigere end ventet nærmer sig at være i stand til at ramme USA med atomkraft.

FN's Sikkerhedsråd vedtog lørdag enstemmigt at skærpe sanktioner mod Nordkorea som reaktion på landets seneste prøveaffyrringer af langtrækkende raketter, der ramte ud for Japans kyst tidligere i år. Analytikere har ifølge CNBC vurderet, at raketterne potentielt kan nå hele vejen til USA.

Far til 15-årig

Sikkerhedsrådet vedtog enstemmigt at forbyde nordkoreansk eksport samt at begrænse landets investeringer.

Det vakte dog straks vrede i Nordkorea. Således har styret i Pyongyang lovet gengældelse mod USA efter sanktionerne blev vedtaget.

 

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.