Der gik ikke mange minutter, efter USA's præsident, Donald Trump, på et pressemøde torsdag aften havde offentliggjort, at han vil trække landet ud af Paris-klimaaftalen, før den første meget håndgribelige konsekvens stod klar.

Det skete, da den verdenskendte entreprenør og virksomhedsejer Elon Musk på Twitter kunne offentliggøre, at han havde fået nok.

Musk, som står bag den elektriske bilfirma Tesla og det private rumfirma SpaceX, har, siden Donald Trump blev valgt som præsident i USA, fungeret som en slags rådgiver for Trump sammen med en stribe andre ledere fra det private erhvervsliv i det, der hedder 'Strategic and Policy Forum'.

Her har Elon Musk kunne komme helt tæt på præsidenten og forsøge at påvirke Trump.

Men nu har Elon Musk fået nok.

Elon Musk har fået nok, han trækker sig fra et præsidentiel råd, efter Donald Trumps beslutning om at trække USA ud af Paris-klimaaftalen.
Elon Musk har fået nok, han trækker sig fra et præsidentiel råd, efter Donald Trumps beslutning om at trække USA ud af Paris-klimaaftalen. Foto: NICHOLAS KAMM, BRENDAN SMIALOWSK
Vis mere

På Twitter skriver han:

'Jeg forlader de præsidentielle råd. Klimaforandringerne er virkelige. At forlade Paris (Paris-klimaaftalen, red.) er ikke godt for Amerika eller verden.'

Det tweet har i skrivende stund fået over 140.000 likes og er blevet retweetet mere end 75.000 gange.

Tidligere er Elon Musk blevet kritiseret for at sidde med i det præsidentielle råd under Trump. Det har han dog været ude og forsvare, blandt andet ved at påpege, at hans plads i rådet gav ham mulighed for at påvirke præsident Trumps beslutninger - ikke mindst når det kommer til klimaforandringer. Eller som Musk selv beskrev det i et opslag fra februar i år på Twitter:

'Mine mål er at accelerere verdens omstilling til vedvarende energi og hjælpe til at gøre menneskeheden til en multiplanet-civilisation, hvilket vil betyde skabelsen af hundredtusindvis af jobs og en mere inspirerende fremtid for alle,' lød det fra Musk, der slog fast, at han bedre ville kunne få indflydelse ved at sidde med i rådet.

Men med torsdagens udmelding fra Trump blev det altså for meget for Elon Musk.

Elon Musk.
Elon Musk. Foto: JEAN-BAPTISTE LACROIX
Vis mere