Lyt til artiklen

Dommer Donald Middlebrooks har fået nok af Donald Trumps fremgangsmåde.

»Han er hjernen bag et strategisk misbrug af den juridiske proces,« lyder skudsmålet.

Og den tidligere præsident har ikke bare måttet tage mod de hårde ord. Ifølge Politico er Donald Trump – og hans advokat Alina Habba – af dommeren blevet dømt til at betale en erstatning på 938.000 dollar (6,5 millioner kroner) til Hillary Clinton og en stribe af ansatte ved justitsministeriet og FBI.

Sagen har tråde tilbage til præsidentvalgkampen i 2016, hvor Donald Trump efterfølgende lagde sag an mod de i alt 31 personer, fordi han mente, at de havde forsøgt at ødelægge hans valgkamp. Det skulle være sket ved at antyde, at han havde koblinger til Rusland.

Donald Trump har tabt retssag.
Donald Trump har tabt retssag. Foto: EVA MARIE UZCATEGUI
Vis mere

Det har dommer Donald Middlebrooks nu pure afvist.

Og i forbindelse med domsafsigelsen er Donald Trumps metoder samtidig blevet udstillet i en lang kommentar til dommen.

»Hr. Trump er en travl og sofistikeret sagsøger, der bruger retssalene til at få hævn over politiske modstandere,« som dommer Donald Middlebrooks skriver:

»Her har vi stået over for et søgsmål, der aldrig burde have eksisteret. Det var totalt useriøst både faktuelt og juridisk, og det blevet leveret i ond tro til en upassende formål.«

Dommer Donald Middlebrooks kalder det i den 46 sider lange kommentar for »kategorisk absurd«, at Hillary Clinton skulle have konspireret med daværende FBI-direktør James Comey.

Hillary Clinton, som tabte valget i 2016, blev tildelt den største erstatning: 172.000 dollar, knap 1,2 millioner kroner.