»Michael Cohen er bare én af mange advokater, som (desværre) har arbejdet for mig. Han lyver for at få nedsat sin fængselsstraf.«

Sådan lyder et harmdirrende tweet fra Donald Trump få timer før, hans tidligere betroede medarbejder bliver afhørt i Repræsentanternes Hus i den amerikanske kongres.

I disse timer er præsidenten i den vietnamesiske hovedstad, Hanoi, for at holde topmøde med Kim Jong-un.

Samtidig følger han tilsyneladende nøje med i, hvad der sker hjemme i Washington.

USA's præsident Donald Trump sviner i endnu et tweet sin tidligere advokat Michael Cohen. (Arkivfoto)
USA's præsident Donald Trump sviner i endnu et tweet sin tidligere advokat Michael Cohen. (Arkivfoto) Foto: JIM YOUNG
Vis mere

For få timer efter, at Trump endnu en gang trykker den nordkoreanske leder i hånden foran den samlede verdenspresse, er der nemlig mindst lige så stor opmærksomhed omkring en anden begivenhed hjemme i USA:

Præsidentens tidligere private advokat Michael Cohen afgiver forklaring ved en høring i den amerikanske kongres, og Cohen har på forhånd sagt, at han vil komme med flere ubehagelige afsløringer om Trump, som han har samlet gennem sine mere end 10 år som en af den tidligere byggematadors nærmeste medarbejdere.

Flere amerikanske medier har forud for høringen i kongressen afsløret Cohens talepapir.

Her kalder han blandt andet præsidenten for en løgner, en bedrager og en racist.

Onsdag eftermiddag dansk tid afgiver Trumps tidligere advokat, Michael Cohen, forklaring ved en høring i den amerikanske kongres. (Arkivfoto)
Onsdag eftermiddag dansk tid afgiver Trumps tidligere advokat, Michael Cohen, forklaring ved en høring i den amerikanske kongres. (Arkivfoto) Foto: MARK WILSON
Vis mere

Det får - måske ikke uventet - præsidenten til at slå igen på sit yndlingsmedie Twitter.

Her skriver han onsdag formiddag danske tid, at Cohen blot er én af flere advokater, han har samarbejdet med.

Han henviser også til, at advokaten er blevet frakendt sin ret til at udøve sit hverv, og at hans ugerninger ikke har noget med Trump-imperiet at gøre.

'Michael Cohen var bare en af mange advokater, som repræsenterede mig (desværre). Han havde også andre klienter. Han fik frakendt sin bestalling af højesteret på grund af løgn og bedrag. Han gjorde slemme ting uden relation til Trump. Han lyver for at få nedsat sin fængselsstraf. Ved hjælp af uhæderlige advokater!'

Cohen står til tre års fængsel for blandt andet at have betalt tys-tys-penge til pornostjernen Stormy Daniels og for at have løjet om det. Han har også erklæret sig skyldig i skatteunddragelse.

Advokaten påstår blandt andet, at han handlede på ordrer fra Trump, og at det var ham, der gav ham ordre til at betale den påståede elskerindes tavshed.

Han hævder også, at Trumps rådgiver Roger Stone prøvede at få kontakt til WikiLeaks for at få offentliggjort skadelige informationer om Hillary Clinton under valgkampen.

Michael Cohen afgiver forklaring ved en høring i den amerikanske kongres onsdag eftermiddag klokken 16 dansk tid.

I 16 år arbejdede de tæt sammen, men nu er der kold luft mellem præsidenten og hans tidligere private advokat, Michael Cohen.
I 16 år arbejdede de tæt sammen, men nu er der kold luft mellem præsidenten og hans tidligere private advokat, Michael Cohen. Foto: DON EMMERT, BRENDAN SMIALOWSKI
Vis mere