Den amerikanske præsident har tirsdag skrevet et opsigtsvækkende Tweet.

Donald Trump hævder, at han er skyld i, at fem lande har valgt at droppe sine diplomatiske forbindelser til golfstaten Qatar. Det sker efter, at de fem lande Saudi-Arabien, Egypten, De Forenede Arabiske Emirater, Bahrain og Yemen mandag morgen beskyldte Qatar for at støtte terrorgrupper.

På Twitter skriver den amerikanske præsident, at hans seneste besøg i Saudi-Arabien allerede har givet pote, og det kan markere "begyndelsen til enden af terrorens rædsel.’

Qatar har dog på det kraftigste afvist anklager om terrorstøtte.

»Det er så godt at se, at besøget hos kongen i Saudi Arabien og 50 andre lande allerede lønner sig. De sagde, at de ville lægge en hård linje mod finansiering af ekstremisme, og alle pegede på Qatar. Måske bliver dette begyndelsen til enden af terrorens rædsel.«

Ifølge BBC kan tweetet forstås som om, at Donald Trump ser sin tale ved besøget i Saudi Arabien, hvor han beskyldte Iran for ustabilitet i Mellemøsten og opfordrede muslimske lande til at tage føringen i kampen mod radikalisering, som en sandsynlig årsag til, at de fem Golf-lande nu har taget skridtet til at handle mod Qatar.

I et forsøg på at løse den diplomatiske krise mellem Qatar og de fem andre golflande har Kuwait meldt sig på banen som mægler, og Kuwaits leder, emir Sabah Al-Ahmad Al-Jaber al-Sabah, er på vej til Saudi Arabien for at finde en måde at løse konflikten på.