Er du berørt af indrejseforbuddet, eller kender du nogen? Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.

Det nyligt indførte indrejseforbud fra en række lande til USA "virker rigtig fint".

Sådan lyder det fra den amerikanske præsident, Donald Trump, lørdag.

»Det virker rigtig fint. Du kan se det i lufthavnene, du kan se det alle steder,« siger præsidenten til journalister i Det Hvide Hus.

Fredag underskrev Trump et dekret, der blandt andet betyder, at der ikke vil blive udstedt nye indrejsetilladelser til borgere fra syv overvejende muslimske lande i 90 dage.

Det gælder borgere fra Iran, Irak, Libyen, Somalia, Sudan, Syrien og Yemen.

9-årige Rosalie Gurnas familie kan ikke længere rejse til USA og besøge hende i Los Angeles efter Donald Trumps indrejseforbud.
9-årige Rosalie Gurnas familie kan ikke længere rejse til USA og besøge hende i Los Angeles efter Donald Trumps indrejseforbud. Foto: PATRICK T. FALLON
Vis mere

Præsidenten understreger på lørdagens pressemøde, at dekretet ikke er en udelukkelse af muslimer.

»Det er ikke et muslimsk forbud,« siger han.

Dekretet begrænser også tilgangen af flygtninge.

Således er syriske flygtninge blevet udelukket fra landet. Dette gælder på ubestemt tid, eller indtil Trump vurderer, at kontrollen er blevet så god, at potentielle terrorister ikke kan udnytte svagheder i systemet.

Beslutningen er en del af en række stramninger i USA's udlændingepolitik.

Formålet er ifølge Trump at holde "radikale, islamistiske terrorister" ude af landet.

»Vores forbud bliver meget, meget strengt, og vi kommer til at føre en ekstrem grundig kontrol. Det burde have været gjort for mange år siden,« siger Donald Trump ifølge The Wall Street Journal.

Demonstranter protesterer over Donald Trumps dekret i JF Kennedy-lufthavnen, New York.
Demonstranter protesterer over Donald Trumps dekret i JF Kennedy-lufthavnen, New York. Foto: JOE PENNEY
Vis mere

Dekretet har allerede i løbet af sit første døgn haft konsekvenser for flere personer.

Mindst fem irakere og en statsborger fra Yemen blev således nægtet at komme om bord på et fly fra Kairo i Egypten til New York i USA lørdag, selv om de på forhånd havde sikret sig visum.

Samtidig oplyser Iran, der er et af de syv berørte lande, at det vil gengælde det amerikanske indrejseforbud.

I en erklæring kalder det iranske udenrigsministerium indrejseforbuddet en "åben fornærmelse mod den muslimske verden og den iranske nation."

Ifølge The New York Times begyndte amerikanske lufthavnsmyndigheder at tilbageholde rejsende allerede fredag aften lokal tid.

/ritzau/Reuters