USA har onsdag fjernet sine sanktioner mod Tyrkiet, efter at tyrkerne har lovet at gøre en våbenhvile i det nordøstlige Syrien permanent.

Det siger USA's præsident, Donald Trump, på et pressemøde i Det Hvide Hus.

Det fremgår af det amerikanske finansministeriums hjemmeside, at sanktionerne onsdag er blevet løftet.

»Tidligere her til morgen informerede Tyrkiets regering min administration om, at de ville stoppe deres offensiv i Syrien og gøre våbenhvilen permanent,« siger Trump på onsdagens tv-transmitterede pressemøde.

Sanktionerne blev indført 14. oktober som følge af den tyrkiske offensiv mod kurdere i det nordøstlige Syrien.

På et møde tirsdag i Sotji i Rusland aftalte Ruslands præsident, Vladimir Putin, og Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, at militærstyrker fra de to lande vil patruljere i området sammen med syriske grænsevagter.

Trump oplyser onsdag, at USA - trods en generel tilbagetrækning fra Syrien - vil beholde et lille antal soldater i nærheden af syriske olieområder.

»Vi har sikret olien, og derfor vil et lille antal amerikanske soldater blive i området, hvor olien er,« siger Donald Trump ifølge nyhedsbureauet AFP.

Den amerikanske præsident siger desuden, at nogle soldater fra den militante gruppe Islamisk Stat er sluppet fri i forbindelse med de seneste par ugers offensiv. De fleste er dog fanget igen, understreger han.

Mazloum Kobani, der står i spidsen for de kurdiske Syriens Demokratiske Styrker (SDF), oplyser, at Trump har lovet gruppen langvarig støtte.

Hærlederen har talt i telefon med Trump, som har lovet amerikansk støtte på en række 'forskellige områder'. Det skriver han i et tweet.

/ritzau/Reuters