Madeleine Pulver har lidt af mareridt og posttraumatisk stress efter det voldsomme overfald.
Madeleine Pulver har lidt af mareridt og posttraumatisk stress efter det voldsomme overfald. Foto: AFP

En 52-årig mand er ved retten i Sydney blevet idømt 13 og et halvt års fængsel for sidste år at have monteret en bombeattrap om halsen på en 18-årig rigmandspige

AUSTRALIEN: Først brød han ind hos en rigmandsfamilie i Sydney, derefter lagde han en påstået bombe om halsen på familiens dengang 18-årige datter, Madeleine Pulver, for til sidst at flygte til USA, hvor han senere blev anholdt og udleveret til retsforfølgelse i Australien. Tirsdag fik 52-årige Paul Peters sin straf, der lød på fængsel i 13 år og seks måneder, oplyser BBC.

Ifølge dommeren i sagen, Peter Zahra, havde den 52-årige mand udsat sit offer for nogle »helt utænkelige timer« med sin falske hals-bombe, som det tog politiet 10 timer at få analyseret og afmonteret. Det havde han ifølge retten gjort for at afpresse den velhavende familie.

Ifølge forsvarsadvokaterne led Paul Peters, som var tidligere bankmand, imidlertid af en depression og var psykisk ustabil, da han begik den desperate handling. Det skyldtes blandt andet, at han var blevet skilt fra sin kone. Desuden fremførte forsvaret, at han var blevet besat af en roman om hævn og til sidst havde svært ved at skille fiktion fra virkelighed.

Ikke desto mindre var dommeren mest lydhør over for anklagernes argumentation, som lagde vægt på, at den 52-åriges mål var ren og skær afpresning. Det var Madeleine Pulver, som efterfølgende har lidt af mareridt og posttraumatisk stress, taknemmelig over, da hun mødte pressen efter domsafsigelsen.

- Jeg er klar over, at det vil tage lang tid at komme over det, der er sket. Men det var en vigtig dag i dag, fordi retssagen nu er overstået, sagde hun ifølge BBC.

Paul Peters blev i august sidste år anholdt hos sin ekskone i en forstad til byen Louisville i den amerikanske stat Kentucky og tilstod senere sin ugerning i Australien.

Han kan tidligst blive prøveløsladt efter 10 års afsoning.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.