USA's præsident siger, at han har indgået separat aftale om Ukraine med republikansk leder. Uklart om hvad

Præsident Joe Biden lover, at han ikke vil svigte Ukraine, selv om Kongressen tidligt søndag dansk tid har vedtaget en midlertidig forlængelse af USA's budget.

Her er økonomisk og militær hjælp til Ukraine udeladt.

- Jeg ønsker at forsikre vores amerikanske allierede, folk i Amerika og folk i Ukraine om, at I kan regne med vores støtte. Vi vil ikke vende det ryggen, siger han i erklæring fra Det Hvide Hus.

På et pressemøde bliver han spurgt, om han har tillid til den republikanske formand for Repræsentanternes Hus, Kevin McCarthy

Og her svarer han, at hans Demokratiske Parti har indgået en aftale med McCarthy om fortsat støtte til Ukraine, skriver Reuters.

- Vi har lige indgået én om Ukraine, så vi finder ud af det, siger han.

Det er uklart, hvad den aftale går ud på.

Demokratiske politikere i Kongressen var stærkt utilfredse med, at støtten til Ukraine ikke var med i den 45 dage forlængelse af budgettet, som blev nået natten til søndag.

Den afværgede i sidste øjeblik en nedlukning af en række statslige arbejdspladser og institutioner, og at der ikke ville blive udbetalt løn til flere hundredtusinder af folk i statens tjeneste, herunder soldater i hæren.

En nedlukning sker, hvis der ikke senest 1. oktober er indgået en budgetaftale. Eller som i dette tilfælde aftales en forlængelse af budgettet.

/ritzau/AFP