Lørdag fik den den franske kysttjeneste en melding om en en båd, som tilsyneladende var forulykket i Biscayen 70 sømil vest for havnebyen Brest ud for den franske kyst

- Det var en fiskerbåd, som fik øje på båden. Den var tippet og lå og drev uden noget mandskab ombord. Herefter sendte vi en helikopter, men der var ikke nogen personer i vandet, oplyser Ingrid Parrot fra den franske kysttjeneste til bt.dk.

En nærmere undersøgelse viste dog, at papirer fra to fynske sejlere på henholdsvis 34 år og 55 år lå gemt af vejen på båden, og herefter blev Søværnets Operative Kommando og Fyns Politi kontaktet.

- Desuden fik vi mandag en anmeldelse fra en familie, der også savnede et medlem. Der er tale om en 33-årig mand bosiddende på Fyn, som havde været ude at sejle i Frankrig, og som skulle have været hjemme med et fly til Billund søndag. Han kom aldrig, siger politikommisær Niels Erik Nymark fra Fyns Politi til bt.dk.

Ifølge de franske myndigheder er det uvist, hvor mange personer, der har været ombord på den forulykkede båd. Den kan føres af en sejler men også uden problemer rumme fire personer, lyder det.

- Vi har ikke oplysninger om, at båden skulle have udsendt nogen nødsignaler i området, og vi har ikke nogen idé om, hvor den var på vej hen. Men mit gæt er, at målet var i retning af Portugal, siger Ingrid Parrot.

Det er endnu uvist, hvornår båden er forulykket, og hvor lang tid den har drevet rundt i havet. Vejret ud for den franske kyst har været fint i de seneste dage.

Fyns Politi oplyser, at de tre sejleres familier er underrettet.

- Vi holder alle muligheder åbne. Vi ved ikke med sikkerhed, at mændene har været ombord på båden, siger Niels Erik Nymark.

Den forulykkede båd er en såkaldt trimaran. En hurtigsejler med et tredelt skrog.

Kender du noget til sagen? Så kontakt BT på 1929@bt.dk