Lige umiddelbart er de tre vindere af verdens hidtil største lottogevinst højst sandsynligt begejstrede, men historien viser, at det kan bringe ualmindeligt meget uheld at være så heldig.

Der var astronomiske 11 milliarder danske kroner på spil i det amerikanske lotteri Powerball. Den gigantiske gevinst gik til tre vinderkuponer i tre forskellige stater, nemlig Tennessee, Californien og Florida, skriver Reuters.

Hver ejer af en af de tre kuponer kan dermed glæde sig over at se cirka 3,6 milliarder kroner tikke ind på kontoen, da de havde tallene 08, 27, 34, 04, 19 og så Powerball 10, da vindernumrene blev trukket onsdag aften lokal tid.

Og hvis de selv har valgt tallene på kuponerne, har de ramt rigtig, rigtig godt. For sandsynligheden for at have vinderkombinationen var 1 ud af 292 millioner, skriver Reuters.

Men det der lige nu kan se ud til at være den bedste aften i de tre vinderes liv, kan vise sig at blive en forbandelse, der kan få alvorlige konsekvenser.

For tidligere tiders vindere af enorme pengegevinster i USA har vist sig at være udsatte mennesker, skriver New York Times.

En af dem var Urooj Khan. Han ejede en lille forretning i Chicago. Derudover havde han en svaghed for skrabelodder. Det gav gevinst en dag i juni 2012, hvor han vandt små syv millioner kroner.

Lykken varede dog kort for Urooj Khan. For en måned senere var han død. Dræbt af cyanidforgiftning, skriver ABC 7 News. Mordet er ikke blevet opklaret.

Urooj Khan er dog ikke den eneste, der har lidt en tragisk skæbne efter at være kommet til penge. Også Abraham Shakespeares liv endte på en sørgelig måde.

Han vandt 117 millioner kroner tilbage i 2006. Men tre år senere blev manden fra Florida skudt af en kvinde ved navn Dorice Moore, skriver Tampa Bay Times.

Hun havde tilbudt at hjælpe lottomillionæren med at få styr på økonomien, fordi han havde svært ved at styre den.

Ifølge anklageren lykkedes det endda kvinden at få Abraham Shakespeare til at overføre 9 millioner kroner til sin konto og overdrage huset til hende, inden hun skød og dræbte ham og begravede manden i sin have.

Hun har siden december 2012 siddet i fængsel og skal blive der resten af sit liv.

De tre heldige vindere af denne omgang af Powerball har endnu ikke meldt sig og fået gevinsten udbetalt. Men forhåbentlig går det dem ikke lige så slemt som ovenstående eksempler.