sådan så der ud i natklubben Boate Kiss efter den tragiske brand, der kostede 231 - fortrinsvis unge - mennesker livet.
sådan så der ud i natklubben Boate Kiss efter den tragiske brand, der kostede 231 - fortrinsvis unge - mennesker livet. Foto: STRINGER/BRAZIL

Politiet har anholdt tre personer i forbindelse med weekendens brand på natklubben Kiss i byen Santa Maria. Mindst 231 personer mistede livet i forbindelse med branden, der angiveligt opstod, da et medlem af det band, der optrådte på natklubbens scene, tændte ild.

Ifølge BBC er det pågældende bandmedlem blevet anholdt - det samme er bandets sikkerhedschef og en af natklubbens ejere. Politiet leder efter en fjerde person, som ligeledes skulle være medejer af Kiss.

11111BRAZIL FIRE

Tragedien har fået den brasilianske præsident, Dilma Rousseff, til at afbryde et besøg i Chile.

- Det er en tragedie for os alle, sagde hun ifølge BBC under et besøg på et af byens hospitaler, hvor hun og flere ministre mødte flere af de overlevende.

Brasilien har erklæret tre dages landesorg. Det betyder blandt andet, at et arrangementet, som skulle markere, at der er 500 dage til VM i fodbold indledes i Brasilien, er udskudt.

Luiza Sousa, talsmand for politiet i Santa Maria, har ifølge nyhedsbureauet Reuters oplyst, at branden helt konkret brød ud, da et medlem af bandet, der spillede på scenen, tændte en flamme, som ramte loftet. På grund af isoleringsmaterialet i loftet spredte branden sig på få sekunder.

brasilien

Brandvæsenet oplyser, at mange personer gik i panik og begyndte at trampe hen over hinanden, fordi man ganske enkelt ikke kunne orientere sig i den tykke røg.

Samtidig havde natklubben efter sigende blot én udgang, og derfor måtte brandmænd bryde en mur ned for at få gæsterne ud.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.