Tre mænd med nordafrikansk baggrund er blevet anholdt for at forsøge at stene to transkønnede kvinder til døde i Dortmund.

De to kvinder blev angiveligt angrebet tidligt mandag morgen på Leopoldstrasse af tre mænd, skriver det engelske medie Breitbart, som henviser til en politirapport fra Dortmunds politi på Presseportal.

I første omgang forsøgte mændene sig angiveligt med seksuelle tilnærmelser, men da de fandt ud af, at det var transkønnede kvinder, ændrede de adfærd. De gik til angreb.

Historien om de to transkønnede kvinder kommer i kølvandet på historien fra Köln, hvor omkring 1.000 personer antastede kvinder nytårsaften. Efterfølgende har det været fremme at noget lignende er sket andre steder i Europa, og at nogle mænd fra ikke-vestlige lande ikke kender til de sociale spilleregler.

Til politiet fortæller kvinderne Elisa og Jasmin, at de tre mænd i alderen 16-18 år overfusede dem verbalt på arabisk. De talte blandt andet nedsættende til de transkønnede kvinder og sagde, at ‘sådan nogle personer’ skulle stenes.

50-årige Jasmin kunne angiveligt forstå, hvad mændene sagde og svarede derfor igen på mændenes nedsættende ord, hvilket fik teenagerne til at samle småsten op og kaste dem efter kvinderne, ifølge politiets rapport.

Heldigvis var en politipatrulje i nærheden og greb hurtigt ind, inden situationen eskalerede. De tre mænd blev anholdt og bragt til stationen.

Jasmin var dog efterfølgende rystet over episoden, fortæller hun i et interview med den tyske tv-station Sat 1.

»Det er barbarisk, hvad de har gjort. De var barbarer. Jeg har aldrig hørt om det før, men nu har jeg selv set det,« siger Jasmin til Sat1, ifølge Breitbart.

De to kvinder var efterfølgende så påvirkede af situationen, at de ikke turde bevæge sig uden for døren.