Tre australske mænd undgår at blive tiltalt for voldtægt af 17-årig norsk pige i Kroatien

Ashwin Kumar, Dylan Djohan og Waleed Latif hedder de tre mænd fra Melbourne, Australien, der lige nu bliver udstillet på de sociale medier.

Trioen på henholdsvis 23, 23 og 21 år er blevet særdeles upopulære, efter at de har tilstået en voldtægt på en 17-årig norsk pige og betalt sig fra at blive anklaget af hende. Det skriver Daily Mail.

Voldtægten skete på en ferie i den kroatiske by, Split den 16. juli 2015, hvor de tre mænd sad på en bar kl. 01.30 og planlagde, hvordan de kunne have sex med pigen.

Herefter har den ene af mændene fået fat i pigen og slæbt hende ud på et af barens toiletter, hvor de to andre har sluttet sig til.

Selvom to af mændene først sagde, at pigen havde givet samtykke til sex og de sidste påstod, at han ikke havde haft sex med hende, har de senere hen erkendt voldtægten.

Mændene har nu betalt pigen et beløb på 31,594 dollars, svarende til over 210.000 kroner, for at undgå en retssag i Kroatien, og de er i starten af februar vendt hjem til Australien.

FRANCE-SHOOTING/ANALYSIS

Ifølge Daily Mail skulle videudsagn fra aftenen bakke op om australiernes udsagn om, at pigen har indvilliget i samleje, da han har siddet og drukket sammen med mændene inden voldtægten. Det kan være medvirkende til, at sagen ikke så stærk ud, og pigen derfor har accepteret de 200.000.

Hændelsen har fået fortalere for kvinders rettigheder til at rase over beslutningen, blandt andet Sanja Sarnavka, der er en kroatisk fortaler for kvinderettigheder. Daily Mail skriver, at hun raser over anklagerens beslutning om at tage pengene.

»Hvis de har råd til det, kan de involverede få de bedste forsvarere, betale skaden og få en minimumsstraf eller helt gå fri. I en demokratisk stat bør alle få den samme behandling, uanset hvor rige eller velstillede de er,« har Sanja Sarnavka sagt til et lokalt, kroatisk medie.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.