Lyt til artiklen

Det lykkedes for to fiskere, hvis båd sank i lørdags, at hænge fast i en improviseret flåde, mens de kæmpede mod hajer i Den Mexicanske Golf. Imens svømmede den tredje mand efter hjælp. De tre fiskere blev reddet efter 28 timer.

Det lykkedes Phong Le at sende et signal med sin mobiltelefon med koordinaterne for hans position – lige før batteriet løb tør for strøm. Det fortalte han ABC News i tirsdags.

De havde været i vandet siden klokken ti om morgenen lørdag. Så pludselig dukkede hajerne op næste morgen sagde Luan Nguyen. En af hajerne bed et stykke af forsiden af hans redningsvest.

»Og jeg tror at det er hvor jeg fik disse sår på mine hænder,« fortalte han tv-stationen, som identificerede den tredje fisker som Son Nguyen. Det skriver Sky News.

En fisker er hentet op i kystvagtens helikopter.
En fisker er hentet op i kystvagtens helikopter. Foto: US Coast Guard
Vis mere

»Jeg jog mine to tommelfingre i øjnene på ham, og så forsvandt han,« sagde Luan Nguyen.

Fire sortspidshajer, der var mellem 1,2 og 1,8 meter lange, cirklede omkring mændene, da de blev hevet op fra vandet. Det fortalte sømanden Andrew Stone fra kystvagtbåden, som var med til at redde dem.

»De var alt for trætte til at begynde at gå i panik,« fortalte han nyhedsbureauet Associated Press. Alle tre fiskere var kommet hjem i tirsdags.

»Disse menneskers vilje til at overleve, og deres redningsveste, er, hvad der reddede deres liv,« sagde Katy Caraway. Hun var kaptajn på den redningshelikopter, der fløj de tre fiskere til et hospital i New Orleans.

En redningsvest, som hajen har taget en bid af.
En redningsvest, som hajen har taget en bid af. Foto: US Coast Guard
Vis mere

Ifølge hende var de i gang med at hejse den første mand op i helikopteren, da et fly observerede de andre to omkring en kilometer borte. En kystvagtbåd kom hurtigt til assistance.

Fiskernes båd var en 7,3 meter lang båd, og den gik ned omkring klokken 10 om formiddagen lørdag. De bandt to isbokse samen så de havde en flåde. En af isboksene havde heldigvis vand og frugter med sig.

Phong Le siger, at han svømmede næsten otte kilometer efter hjælp søndag. Han fik pludselig et signal på mobiltelefonen, og sendte deres position til en ven, inden strømmen var opbrugt.

Kystvagtens både, fly og helikoptere havde brugt utallige timer på at lede efter fiskerne på et stort område.

Endelig fandt de de tre fiskere, og der var masser af kram i helikopteren.

Manden, som ført blev reddet, var Phong Le, og han havde ingen idé, om hans venner var levende eller døde.

Ikke før han fik selskab i helikopteren!