Ekstremt vejr har omdannet Venedig til en oversvømmet by, og længere mod syd i ferieområderne Toscana og Umbrien skaber regnen problemer og kræver menneskeliv.

ITALIEN: Tre personer blev dræbt i Toscana nær byen Grosseto, da deres bil styrtede ned fra en bro, som store regnmængder og oversvømmelser fik til at styrte sammen, oplyser Reuters.

Både i Umbrien og naboprovinsen Toscana har de store regnmængder skabt oversvømmelser og forårsaget materielle ødelæggelser efter, at regionens floder er gået over deres bredder. En mand blev mandag dræbt, og tusinder er uden strøm, da byer som Obertello og Albinia blev afskåret fra omverdenen på grund af vandmasserne. Mindst 200 personer er blevet evakueret.

Myndighederne i de to provinser har anmodet om hjælp fra resten af Italien i kampen mod de enorme vandmængder.

Også det nordlige Italien, specielt Venedig er hårdt ramt af oversvømmelser.

Vandstanden i Venedig, hvor indbyggerne ellers ikke er uvant med, at vandet står ankelhøjt på Markuspladsen, slår i øjeblikket alle rekorder. Ikke siden 1872, hvor man begyndte at registrere vandstanden, har vandet stået så højt. Billeder fra Markuspladsen viser, hvordan folk helt bogstaveligt bader midt på pladsen.

Oversvømmelserne er en uheldig kombination af regn, vind og højvande, og ifølge Daily Mail står 70 procent af det centrale Venedig under vand. Indbyggerne er nødt til at bevæge sig rundt iført waders eller badetøj for at komme frem i gaderne, men for uforberedte turister, der med plastikposer om benene er tvunget til at bære rundt på deres kufferter, er de oversvømmede gader noget af en udfordring.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.