Tre danskere er meldt savnet, efter at en båd lørdag blev fundet drivende i Biscayen ud for Frankrigs kyst.

Det fortæller politikommisær Niels Erik Nymark fra Fyns Politi til bt.dk.

- Vi bliver kontaktet lørdag aften klokken 19.10 af Søværnets Operative Kommando, der har været i forbindelse med den franske kysttjeneste. Man har fundet en såkaldt trimaran, der drev ud for kysten. Der var ingen ombord, siger Niels Erik Nymark.

Til gengæld fandt man papirer fra to danske sejlere ombord på båden, og politikommisæren bekræfter, at der er tale om to mænd fra Fyn på henholdsvis 34 år og 55 år.

- Desuden fik vi mandag en anmeldelse fra en familie, der også savnede et medlem. Der er tale om en 33-årig mand bosiddende på Fyn, som havde været ude at sejle i Frankrig, og som skulle have været hjemme med et fly til Billund søndag. Han kom aldrig, siger Niels Erik Nymark.

Ifølge BTs oplysninger stoppede den franske kysttjeneste med at overflyve området, hvor båden blev fundet, mandag aften. Men eftersøgningen af mulige personer i vandet fortsætter via en melding til alle fartøjer i området.

- Vi er i kontakt med de pågældende familier, men indtil videre holder vi alle muligheder åbne. Vi ved ikke med sikkerhed, at mændene har været ombord på båden, siger Niels Erik Nymark.

Politiet arbejder nu på at kortlægge, hvilken havn, båden stævnede ud fra, og hvor den var på vej hen.

Stabsvagten hos SØK bekræfter, at en dansk båd har været i vanskeligheder, men at søværnet ikke længere er involveret i sagen.

Artiklen opdateres...