En stærkt bevæbnet 28-årig skød og dræbte tre niårige børn og tre ansatte på en kristen privatskole i Nashville i Tennessee mandag.

Efter skyderiet er flere uhyggelige detaljer kommet frem.

Gerningspersonen ved navn Audrey Hale, der var tidligere elev på skolen, blev efter skoleskyderiet skudt og dræbt af politiet. Det oplyser politiet i den amerikanske storby ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Motivet for skyderiet er endnu ukendt, men Audrey Hale havde tegnet detaljerede kort over skolen og efterladt et manifest og andre tekster, som efterforskere er ved at undersøge.

Politiet i Nashville har delt dette billede af gerningspersonen, Audrey Hale.
Politiet i Nashville har delt dette billede af gerningspersonen, Audrey Hale.
Vis mere

Det fortæller politichef John Drake til journalister ifølge Reuters.

Til NBC News fortæller politichefen, at den mistænkte havde planlagt at angribe flere forskellige steder.

Audrey Hale efterlod således et manifest, der 'antyder, at der skulle være skyderier på adskillige steder, hvoraf skolen var et af dem', siger han til NBC News ifølge nyhedsbureauet AFP.

Under mandagens skyderi bar Audrey Hale tre skydevåben, hvoraf i hvert fald de to var blev anskaffet på lovlig vis i nærområdet, oplyser politiet.

Covenant-skolen og området omkring den, hvor skyderiet fandt sted, ligger i Nashville i delstaten Tennessee. Metropolitan Nashville Pd/Reuters
Covenant-skolen og området omkring den, hvor skyderiet fandt sted, ligger i Nashville i delstaten Tennessee. Metropolitan Nashville Pd/Reuters
Vis mere

De tre voksne, der blev dræbt i skyderiet, var tre af skolens ansatte. Den ene var 60 år, mens de andre to var 61 år.

Politiet modtog et alarmopkald om skyderiet klokken 10.13 lokal tid – 17.13 dansk tid.

Audrey Hale, som boede tæt på skolen, kom ind ved at skyde sig igennem en af skolens døre.

Præsident Joe Biden kalder hændelsen for hjerteskærende og en families værste mareridt.

Biden opfordrer samtidig Republikanerne i Kongressen til at hjælpe med at indføre et forbud mod de automatiske rifler, der ofte bliver brugt i skoleskyderier.

»Vi er nødt til at gøre mere for at stoppe volden med våben. Det river vores lokalsamfund fra hinanden. Det laver huller i nationens sjæl. Vi er nødt til at gøre mere for at beskytte vores skoler,« siger Biden.

Ifølge Reuters har der alene i 2023 været 89 skoleskyderier i USA. Her defineres et skoleskyderi, som hver gang et skydevåben er blevet affyret på en skoles område.

Nashville er den største by og hovedstad i delstaten Tennessee.