To personer er blevet dræbt, mindst seks er livsfarligt kvæstede og adskillige er sårede efter et monstertruck-show i Holland søndag eftermiddag.

Dødstallet kan stige yderligere, fortæller flere hollandske medier, bl.a. De Telegraaf.

Ulykken skete, da en af de kæmpemæssige biler bragede direkte ud blandt publikum. Ifølge de første forlydender fra hollandske medier var der tre omkomne - to børn og en voksen. Men på en pressekonference først på aftenen søndag meldte myndighederne ud, at to var blevet dræbt. Den ene skal være et barn.

Der er endnu ikke klarhed over, hvor mange der er såret efter ulykken. De hollandske medier taler om mellem 15 og 30.

Showet fandt sted i Haaksbergen og var en del af en forlystelsespark. Flere videoer på Youtube viser, hvordan en monstertruck under et stunt skulle køre i fuld fart henover nogle parkerede biler med sine enorme dæk. Men at dømme efter videoen mistede føreren af den overdimensionerede pickup med omkring 1500 hestekræfter herredømmet over monstertruck'en, der kører direkte ud mod den horde af publikum, der står og ser på, og ind i dem.

Vidner tæt på kameraet tager sig målløse til munden, indtil det går op for dem, at det virkelig er gået grusomt galt. Så skriger de.

Adspurgt om årsagen til ulykken svarede en talskvinde fra politiet:

- Vores førsteprioritet lige nu er at redde. 

Viceborgmester i Flandern er chokeret:

- En smuk og festlig eftermiddag er endt i en tragedie. Det er en katastrofe for Haaksbergen, siger han til det hollandske dagblad Het Parool.

De foreløbige meldinger om, hvad der forårsagede den tragiske ulykke, lyder på, at der var noget galt med køretøjet gaspedal, der havde sat sig fast.

Ifølge RTL Nieuws er manden, der førte monstertrucken, blevet anholdt og afhøres nu på politistationen