Mindst ni mennesker er lørdag omkommet og snesevis er kvæstet i det sydlige og midtvestlige USA under voldsomme storme og tornadoer, rapporterer tv-stationen CNN.

Der var fredag ubekræftede rapporter om, at et halvt hundrede tornadoer var undervejs i mindst syv delstater - deriblandt Arkansas, Indiana og Illinois.

Fem omkom i Arkansas, mens tre omkom i under en storm i Indiana fredag aften. Desuden omkom mindst en i Madison County i Alabama, rapporterer den amerikanske tv-station.

- Mindst 50 blev såret og indlagt på hospitaler i Pulaski County i Arkansas, hvor en tornado fredag hærgede byen Little Rock, siger en talsperson for de lokale myndigheder, Madeline Roberts.

Mindst seks er døde og flere andre kvæstet af uvejr, der har ramt forskellige delstater i USA. Billedet her er fra Little Rock, Arkansas.
Mindst seks er døde og flere andre kvæstet af uvejr, der har ramt forskellige delstater i USA. Billedet her er fra Little Rock, Arkansas. Foto: BENJAMIN KRAIN
Vis mere

- Tornadoen kom uventet inden for få minutter og gik gennem den vestlige del af Little Rock. Den kom ud af det blå, siger borgmester Frank Scott til CNN lørdag.

I delstaten Illinois blev én person dræbt under en kraftig storm, der fik taget på et teater i byen Belvidere til at kollapse fredag aften lokal tid. Ulykken skete på Apollo Theatre under en heavy metal-koncert med bandet Morbid Angel, rapporterer flere medier ifølge AP.

Shawn Schadle siger, at der var 260 personer til stede på spillestedet, da taget kollapsede.

I 15 delstater har meteorologer advaret om uvejr de kommende dage. Der er vejrudsigter, som advarer om nye tornadoer som dem, der for en uge siden kostede 20 mennesker livet i Mississippi.

- Der er uvejr, mange tornadoer, storme og haglvejr på vej, siger Victor Gensini, meteorolog i Illinois, til AP. Også storbyen Chicago, der eller sjældent rammes af tornadoer, ligger i farezonen.

Desuden advarer myndighederne i fire delstater - fra Texas til New Mexico - om stor brandfare på grund af tørke og høje temperaturer i kombination med stærk vind.

/ritzau/