For få år siden var han Kinas rigeste person.

Men så stak han næsen for langt frem og kritiserede myndighederne, før Kina slog ned på landets magtfulde tech-sektor.

Det ramte blandt andet Jack Mas enorme Alibaba-imperie, og han forsvandt derfor i begyndelsen 2021 fra Kina som dug for solen.

Men nu er han tilbage. Det skriver The Guardian.

Den kinesiske tech-milliardær dukkede således pludselig op til et skolebesøg i den østkinesiske by Hangzhou, hvor Alibaba også har hovedkvarter.

I et opslag på det kinesiske social medie Wechat kunne man således se 58-årige Jack Ma få en rundtur på skolen, der er finansieret af Alibaba.

360 milliarder kroner var hans nettoformue, da den var på sit højeste. I dag er den på 228 milliarder danske kroner efter problemerne mellem landets techsektor og staten.

Den begyndte, da Jack Ma ville putte selskabet Ant Financial på aktiemarkedet og kritiserede bankindustrien og myndighederne. Kina blokerede kort efter aktieplanerne.

Efterfølgende forlod Jack Ma angivelig landet og er ifølge forskellige meldinger blevet spottet i Japan, Australien og Thailand gennem perioden siden.

Alibaba er en af Kinas største private virksomheder og en af de få virksomheder, der ifølge The Guardian konkurrerer med den amerikanske techsektor på størrelse.

Som Amazon er det en enorm portal for nethandel uden fysiske forretninger.