Journalister i Frankrig har i årevis holdt hånden over Strauss-Kahn, der var berygtet for at bombardere kvindelige journalister med telefonopkald og sms'er, når han havde mødt dem. Det skriver Politiken.

Dominique Strauss-Kahn, der er tidligere finansminister i Frankrig og nuværende direktør for Den Internationale Valutafond (IMF), er i USA sigtet for at have voldtaget .

Han nægter sig skyldig, men nu begynder .

Der var ingen i pressen, der reagerede i 2002, da den kvindelige journalist, Tristane Banon, fortalte i et tv-program, at . Her var der tale om Strauss-Kahn.

Kvindens mor, der er socialistisk amtsrådsmedlem, fik datteren til ikke at anmelde sagen. Pressen undersøgte aldrig sagen videre.

Ifølge Politiken, har Strauus-Kahn tidligere opfordret en kvindelig embedsmand til at 'slappe af' på sit kontor. Noget han åbenbart udnyttede, siger partifællen, Aurelia Filipetti, hentydende:

- Jeg sørgede altid for ikke at være alene med ham bag lukkede døre, siger hun.

En bog, 'Sexus Politicus', fra 2006 beskriver blandt andet Strauss-Kahns insisterende adfærd over for kvinder, men som forfatteren Christophe Deloire skriver i en kommentar i dagbladet Le Monde, var det ikke noget pressen løb videre med.

- Der eksisterer en mærkelig omerta, tavshedens lov, om tilfældet Strauss-Kahn, skriver han.

Strauss-Kahns rådgivere prøvede endda at få slettet kapitlet om ham.

Han stod til at blive Frankrigs næste præsident, men anklagerne om voldtægt kan meget vel have .

I øjeblikket sidder han fængslet på den berygtede fængselsø, Rikers Island, i New York. Her sidder han isoleret fra fængslets øvrige 11.000 fanger. En talsmand for myndighederne i New York forklarer, at han isoleres for en sikkerhedsskyld, skriver VG.no.

- Det handler ikke om at isolere den indsatte fra menneskelig kontakt. Det handler om at forhindre, han får tæsk, fordi han er en kendt person.