En professionel atlet døde på tragisk vis i Brasilien efter at have slugt en bi under en cykeltur langs med kysten.

Den 43-årige Waldonilton de Andrade Reis lå i front på cykelturen Ponta Negra beach, der blev afviklet i Manaus i provinsen Amazonas 2. marts. Det rapporterede den brasilianske tv-station outlet G1

Tingene tog pludselig en uventet drejning. En bi fløj ned i Waldoniltons hals midtvejs gennem løbet, siger familien, som talte med de lokale medier efter tragedien. Det skriver New York Post.

Han gik næsten samtidig i anafylaktisk shock, som er betegnelsen for en livstruende allergisk reaktion.

En bi flyver til et kirsebærtræ i Den Olympiske Park i München, Tyskland.
En bi flyver til et kirsebærtræ i Den Olympiske Park i München, Tyskland. Foto: CHRISTOF STACHE
Vis mere

På grund af manglende medicinske faciliteter i området blev Reis tvunget til at vente 20 minutter på hjælp. Under den venten blev hans tilstand meget værre, fortæller hans søster Rosilene Reis.

»Der var ingen hjælp, intet helsecenter, intet hospital i nærheden,« klagede hun. »Den nærmeste hjælp var fra en brandstation – og den havde ingen læge på vagt.«

En brandmand kom til sidst til stede og forsøgte at få liv i cyklisten. Men uden helt.

Til sidst kom nogle med medicinsk erfaring til stede og transporterede Waldonilton til et hospital omkring otte kilometer borte, hvor han kom på intensivafdelingen.

Selvom hospitalet gjorde alt for at redde ham, døde han forrige tirsdag.

»Hvis der blot havde været en læge, en brandmand eller et helsecenter, så kunne en eller anden have genoplivet min bror,« sagde søsteren Rosilene Reis.