Fem mennesker mistede livet i en flytragedie i den amerikanske delstat Alaska mandag. Flere blev alvorligt kvæstede, og en person er stadig savnet.

Ulykken skete ifølge den lokale avis Anchorage Daily News, da to vandfly, som fragtede passagerer fra et krydstogtskib, kolliderede i luften nær byen Ketchikan i den sydøstlige del af Alaskas.

I alt 16 mennesker var ombord på de to fly.

Passagererne var alle gæster på det gigantiske krydstogtskib Royal Princess, som var på et ugelangt krydstogt med skibet Royal Princess med Vancouver som udgangspunkt.

Kollisionen skete omkring klokken 13 lokal tid cirka 15 kilometer fra Ketchikan.

Det ene vandfly af typen 'Otter' med 11 passagerer om bord var på vej tilbage fra en tur til de nærliggende Misty Fjords. Det andet vandfly af typen 'Beaver' var på en spontan flyvetur i området og havde fem passagerer om bord.

Blandt de dræbte er blandt andet Otter-flyets pilot.

Den amerikanske kystvagt sendte umiddelbart efter ulykken helikoptere og fartøjer til området for at bistå de lokale myndigheder i redningsarbejdet.

Ti personer, der var involveret i ulykken, blev reddet af et forbipasserende skib. Tre af dem var i kritisk tilstand.

'Vi er utrolig kede af denne situation, og vores tanker og bønner går til dem, som var ombord på disse fly og deres familier. Princess Cruises vil give vores fulde støtte til de, som rejste sammen med gæsterne, som er involveret,' lyder det i en udtalelse fra redderiet bag krydstogtskibet.

En enkelt person savnes stadig efter styrtet.

Det er endnu uvist, hvorfor flyene stødte sammen. Dårligt vejr i området kan have været en medvirkende faktor.