A være katolsk nonne er bestemt ikke garanti for at være frelst.

Se nu bare på de to nonner fra en katolsk skole i Californien, USA, som indrømmer at have stjålet 500.000 amerikanske dollar (3,5 mio. danske kr.) - og brugt pengene til at gamble op i Las Vegas.

Parret siges af være de bedste venner, og de har udtrykt anger over deres handlinger. Det skriver bbc.com.

Søstrene Mary Margaret Kreuper og Lana Chang, der for nylig trak sig tilbage, tog pengene fra en konto, der indeholdt penge til studieafgifter og donationer.

St James Katolske Skole var skole, hvor de to nonner arbejdede.
St James Katolske Skole var skole, hvor de to nonner arbejdede. Foto: Google Street View
Vis mere

Mary Kreuper var rektor på St James Katolske Skole i byen Torrance, nær Los Angeles, i hele 29 år, men Lana Chang var lærer samme sted i næsten 20 år.

De har været for langfingrede i omkring et årti, og de har brugt de mange rare penge på rejser og spil.

I mandags udtalte skolen, at de to nonner havde udtrykt dybfølt anger over deres handlinger. Mens politiet er blevet informeret, agter skolen ikke at foretage sig yderligere i sagen.

'Søstrene har bekræftet, at de har misbrugt pengene, og de har medvirket til at opklare sagen,' oplyste søstrenes orden, Sisters of St Joseph of Carondelet, i en udtalelse på deres hjemmeside.

Det berømte Las Vegas.
Det berømte Las Vegas. Foto: Shutterstock
Vis mere

Fordi søstrenes orden har besluttet at give de godt 500.000 dollar til skolen, vil der ikke blive rejst nogen sigtelser.

Monsignoren for kirken, der hører til skolen, Michael Meyers, har personligt skrevet ud til sognebørnene:

'Søster Mary Margaret og søster Lana har over for mig udtrykt, og bedt mig videregive, den dybe anger, de føler for deres handlinger, og de beder om jeres tilgivelse og bønner.'

At de mange penge ikke var gået til det, de var bestemt til, blev opdaget ved en rutinerevision.

De to nonner var tilsyneladende i stand til at skjule deres handlinger ved at benytte en konto, som ikke blev benyttet af skolen.