Fransk politi har pågrebet to personer, som mistænkes for at stå i ledtog med Mohamed Merah, der sidste år dræbte soldater og jødiske børn i og omkring den sydfranske by Toulouse.

FRANKRIG: Handlede Mohamed Morah på egen hånd, da han sidste år skød og dræbte tre franske soldater, en rabbiner og tre jødiske børn i Toulouse og Montauban?

Nej, mener fransk politi, der siden de blodige terrorangreb i marts 2012 har arbejdet ud fra en teori om, at den 23-årige fransk-algeriske drabsmand fik hjælp fra islamistiske kræfter i ind- og udland.

Mohamed Merahs bror sidder allerede fængslet, mens politiet undersøger hans rolle i angrebene, og nu har man anholdt yderligere to mænd i tilknytning til sagen. Ifølge Reuters blev de to mænd på 29 og 30 år pågrebet tirsdag i det sydvestlige Frankrig. Det er endnu uvist, hvad de helt konkret mistænkes for.

Mohamed Merah skabte skræk og rædsel i Frankrig med sine angreb på soldater i først Montauban og siden storbyen Toulouse. Tre faldskærmssoldater blev dræbt, mens en fjerde blev hårdt såret.

19. marts rettede Merah sin dødelige opmærksomhed mod Toulouses jødiske samfund. Mandag morgen kørte han til skolen Ozar Hatorah, hvor han skød en rabbiner, der var lærer på skolen, og dennes to små sønner. Efterfølgende jagede han elever og lærere gennem skolens gange, inden han fik fat i en otteårig pige, som han skød i hovedet, mens han holdt hende i håret.

Tre dage senere blev Mohamed Merah omringet i sin lejlighed af fransk politis eliteenhed, RAID, og efter en belejring, der varede mere end et døgn, blev han skudt og dræbt.

Hans motiver for drabene var angiveligt at hævne franske og israelske overgreb mod muslimer. Den franske indenrigsminister, Manuel Valls, sagde mandag ifølge Reuters, at Merah efter hans opfattelse ikke var en »ensom ulv«, men at han modtog hjælp fra udlandet og blev radikaliseret i Frankrig.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.