En række nye udgravninger begyndte mandag ikke langt fra det hus, som den lille franske dreng Émile sporløst forsvandt fra i begyndelsen af juli.

Blandt andet fokuserede man på en betonplade, der var blevet anlagt over sommeren.

Det skriver en række franske medier, herunder BFMTV og Le Figaro.

Den to og et halvt år gamle dreng var på ferie hos sine bedsteforældre i den lille alpelandsby Haut-Vernet, da han den 8. juli forsvandt, efter han havde leget ude i deres have.

Flere hundrede var ude at lede efter Émile, efter han forsvandt den 8. juli.
Flere hundrede var ude at lede efter Émile, efter han forsvandt den 8. juli. Foto: Nicolas Tucat/AFP/Ritzau Scanpix
Vis mere

Siden har der ikke været nogen spor efter ham, og det er fortsat et stort mysterium, hvad der kan være sket.

I et forsøg på at 'fjerne enhver tvivl' har det franske politi i to dage nu arbejdet ved et hus i landsbyen et par hundrede meter fra bedsteforældrenes hjem. Det fortæller kilder til de to franske medier.

Mandag morgen begyndte de franske gendarmer at gennemsøge huset, der står opført på en eng nær en fårefold.

Men kort før klokken 17 kunne den offentlige anklager i Aix-en-Provence fortælle, at eftersøgningen ikke havde givet noget resultat.

Det er endnu ikke lykkedes efterforskerne at finde nogen spor efter Émile.
Det er endnu ikke lykkedes efterforskerne at finde nogen spor efter Émile. Foto: Nicolas Tucat/AFP/Ritzau Scanpix
Vis mere

Samtidig blev det forklaret, at ransagningen på stedet var en kontrol fra politiet side, så husets ejer kunne færdiggøre sit renoveringsarbejde der.

For at 'fjerne al tvivl' fortæller en kilde til Le Figaro, at man som en del af arbejdet også kiggede nærmede på en betonplade, som var blevet anlagt i løbet af sommeren af et offentligt byggefirma.

Et par dage efter Émiles forsvinden skal den samme plade allerede have interesseret militæret, efter en sonar havde opdaget 'en anomali' under betonen, skriver det franske medie.

Men efter man med en tryklufthammer gik i gang med at ødelægge betonpladen, fandt man ikke andet end støv, fortæller kilden til Le Figaro.

Ifølge BFMTV tilhører huset, der blev undersøgt, et par, der bor i nærheden af Marignane, som ofte har lagt vejen forbi byen. 

De skal have betalt et firma for at udføre arbejdet i huset, som har stået på i flere måneder.

Den offentlige anklager, Jean-Luc Blachon, har afvist at kommentere sagen, men i stedet blot udtalt, at 'efterforskningen af sagen fortsætter'.

Det er derfor endnu uvist, hvad der er sket med to-årige Émile.